SVE SE TRESE: Žestok odgovor Partizanu!

FOTO: KK Partizan

Čelnici Košarkaške lige Srbije izdali su saopštenje povodom izjava predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nezadovoljan je promenama u Košarkaškoj ligi Srbije i nije siguran da li će se njegov tim takmičiti u domaćem prvenstvu.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:


„Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način odgovori na navode predsednika Partizana kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu. Odredbe Statuta UK KLS se ne odnose na određivanje formate takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može biti prekršen. Skupština KLS, u čijem radu učestvuje i Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja, kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendaru, a da se prvenstvo domaćeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Propozicijama takmičenja KLS (član 5, stav 6: „Prednost domaćeg terena u plej-ofu utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u Prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS“).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige da svoj plej-of proširi, koju je Partizan podržao. Ističemo i to da predlog Partizana da se završnica KLS igra po sistemu fajnal-fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da košarkaška liga nije privatizovana, kako navodi gospodin Mijailović, već da podjednako pripada svim članovima i klubovima UK KLS. Sve odluke u okviru UK KLS donose se većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj takmičenja je da svim članovima UK KLS omogući isti tretman kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što Partizan to ne prepoznaje“, stoji u saopštenju, koje su potpisali Darko Jovičić, predsednik UK KLS i Aleksandar Grujin, direktor takmičenja KLS.


Be the first to comment on "SVE SE TRESE: Žestok odgovor Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*