BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bivši trener Zvezde opleo po večitima, Erakovića posebno potkačio!

FOTO: FK Partizan

Iskusni srpski trener Milorad Kosanović prokomentarisao je nedavni „večiti“ derbi iznevši brojne kritike na račun oba tima.

Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ odigrana je bez golova, ali nije izostanak pogodaka najviše razočarao više od 42.000 navijača na tribinama i sve one koji su meč gledali putem televizora.

Duel dva najveća kluba u Srbiji nije doneo ništa od onoga što savremeni fudbal može da ponudi, naprotiv, gledali smo jedan od najslabijih derbija u poslednjih nekoliko godina, ako ne i duže.


„Zašto bismo davali značaj utakmici između Zvezde i Partizana? Samo se o njima piše, kao da čine nešto kapitalno za srpski fudbal, a reprezentativca nemaju. Nijednog. Mene interesuju naši i zašto ih nema. Prodaju ih u 19, neretko i godinu ranije. Fudbalski neodgojene, nezavršene“, kaže Kosanović za „Sportski žurnal“.

„I kad stopirani u razvoju odu u inostranstvo niko o njima ne vodi računa. Tamo kupuju sve živo, kao ovde Zvezda, pa ko prođe. Ubrzo se vraćaju u našu ligu, igraju kako igraju. Bolje ne mogu, ha-ha… Identično i stranci. Otud u meni nema optimizma. Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu… Zato i ne vredi komentarisati derbi s tri udarca ka golu. S obe strane, od dva najbolja kluba u zemlji!? A hoće da igraju Ligu šampiona“.

Iako su i Zvezda i Partizan stigli do osmine finala evrokupova i otvorili Srbiji vrata za dva predstavnika u Ligi šampiona od 2023, Kosanović smatra da beogradski velikani nisu uradili ništa vredno pomena.

„Služe samo za prodaju igrača. I pored toga, oba kluba su u finansijskoj krizi. Zato bi trebalo da se priča i piše o stvaranju novih vrednosti, podizanju na viši nivo. A ne bavljenju samih sobom i pretvaranju u vlasništvo čelnih ljudi. Da su titulari kao u Čukaričkom, razumeo bih i znali bismo ko je kriv kad nije dobro. Ovako ne znamo ništa, samo pričamo u prazno. Da bude groteksno, još od letos se bavimo pitanjem ko će da bude prvi. Mnogo je, kao, važno“, ističe Kosanović.

Posle derbija se posebno pričalo o dvojici mladića koji su bili u centru pažnje, Zvezdinom štoperu Strahinji Erakoviću zbog koga crveno-beli vrše pritisak na selektora Dragana Stojkovića da ga pozove u reprezentaciju za Mundijal, te napadaču Partizana Nikoli Terziću, koji je promašio najbolju šansu na utakmici.

„Momka već smeštaju u izlog prodaje radi, umesto da edukuju. Pohvale zaslužuje, ali daleko je od reprezentativnog igrača. Prisetimo se Brage, Rendžersa… Polako, vremena ima za trgovinu“, kaže Kosanović o Erakoviću, a potom dodaje i o Terziću, „Dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen: stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola. Mada, drvlje i kamenje nije zaslužio. Ponajmanje pogrdan epitet tragičara derbija. Talentovan je, naigraće se vrhunskog fudbala“.


Be the first to comment on "BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bivši trener Zvezde opleo po večitima, Erakovića posebno potkačio!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*