KUVA SE: Fudbaler Zvezde ide u Katar?

FOTO: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pričao je u superlativu o Strahinji Erakoviću, koji je bio najbolji akter 167. Večitog derbija.

 Ono što smo dobili, a to je uz sačuvano prvo mesto i najvažnije u ovom trenutku, je definitivna potvrda da je Strahinja Eraković štoper evropskog renomea i reprezentativnog kvaliteta. Verovali smo u Strahinju sve ove godine i podržavali ga. Prolazio je i kao omladinac pripreme sa prvim timom, a potom vrlo rano dobio priliku, i znali smo da ako budemo imali strpljenja, Eraković će postati još jedan u nizu velikih bisera koje je Zvezda „izbacila“ iz svoje škole. On je to definitivno potvrdio i na ovom derbiju, jer je bez dileme bio najbolji akter utakmice i u potpunosti uštopovao sve napadače rivala. Dominirao je do te mere da je lako rešavao duele „jedan na jedan“ i kontrolisao situaciju u polju, a često se i priključivao napadima. Zvezda ima možda i najbolji štoperski tandem u ovom veku, i to smo potvrdili ne samo u domaćem prvenstvu, nego i mečevima u Evropi – rekao je Terzić.

Potom je istakao da bi Eraković trebalo da zaigra i za reprezentaciju Srbije na Mundijalu u Kataru.


– Eraković je apsolutno zaslužio da ponese i dres A reprezentacije i da se nađe na svetskom prvenstvu u Kataru, jer u ovom trenutku Srbija nema boljeg štopera od njega. Najbolji dokaz za to je veliko interesovanje za njega od strane najvećh evropskih klubova. Ponosni smo na njega i na sve ostale igrače. Ne treba zaboraviti da u ovom trenutku ima šest talenata iz Zvezdine škole u ekipi, a ako se tome doda i mladi Motika, Zvezda ima fenomenalnu budućnost – poručio je Terzić.


Be the first to comment on "KUVA SE: Fudbaler Zvezde ide u Katar?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*