ODLUČENO: Evo ko će suditi večiti derbi!

FOTO: FK Partizan

Uprkos protivljenju Crvene zvezde, najbolji srpski sudija Srđan Jovanović deliće pravdu na 167. „večitom“ derbiju.

Crvena zvezda dočekuje Partizan u subotu od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“, na startu plej-ofa Superlige Srbije. Crveno-beli imaju dva boda više na prvom mestu na tabeli.

Kako je borba za titulu ušla u neizvesnu završnicu, porastao je pritisak na sudije i oba tabora, ali Fudbalski savez Srbije (FSS) se nije obazirao na saopštenja „večitih“ pa je za glavnog sudija verovatno odlučujućeg derbija postavio našeg najboljeg arbitra, prenosi „Sport klub“.


Jovanović je odlično obavio posao na prethodna tri derbija, a dobija sve veće povrenje i u UEFA, pa je prošle nedelje sudio derbi osmine finala Lige Evrope između Ajntrahta i Barselone, a u utorak je bio četvrti sudija u revanšu četvrtfinala Lige šampiona između Real Madrida i Čelsija (2:3).

Pomoćnici na derbiju će mu biti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok bi u spornoj VAR sobi trebalo da budu Miloš Marković i Bojan Banović.

Što se tiče ostalih kandidata za arbitra derbija, to su bili Novak Simović koji je bio akter nekoliko spornih situacija u svojih šest derebija, a proteklog vikenda je podigao buru zbog nedosuđenog crvenog kartona igraču Čukaričkog u remiju sa Partizanom (0:0), te Lazar Lukić i Nenad Minaković.

U užoj konkurenciji je navodno bio Miloš Milanović iz Ćuprije, ali kako prenosi „SK“, u FSS procenili da je za njega još uvek rano


Be the first to comment on "ODLUČENO: Evo ko će suditi večiti derbi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*