VELIKI GUBITAK: Zvezda morala da plati PENALE!

Crvena zvezda je platila obeštećenje Lećeu za italijanskog ofanzivca Filipa Falka, više od godinu dana posle transfera.

Lokalni mediji u Lećeu prenose da je Crvena zvezda u četvrtak izvršila uplatu kompletnog obešetećenja koje iznosi 1,5 miliona evra, a da je italijanski klub dobio i dodatni novac na ime penala zbog kašnjenja u unapred dogovorenoj dinamici uplate.

Međutim, ne navodi se koliko još novca je pripalo klubu sa juga Italije na ime penala, prenosi „Mozzartsport“. Falko je u Crvenu zvezdu došao u januaru 2021. godine kao kapitalno pojačanje.


Ipak, kako se ceo svetski fudbal našao u finansijskim poteškoćama zbog pandemije koronavirusa i smanjenih prihoda, tako je i Crvena zvezda kasnila sa isplatom Falkovog transfera.

Italijanski klub je posle šest meseci odlučio da ode pred organe FIFA i da administrativnim putem naplati potraživanja.

FIFA tribunal je odlučio u korist Lećea, kasnije je pritisak stigao i od strane UEFA i Zvezda je pored obeštećenja morala da plati i penale.

Italijanski ofanzivac je od dolaska na Marakanu igrao na 35 utakmica i postigao je šest golova uz četiri asistencije.

U većini mečeva (19) je ulazio sa klupe, dok je samo jednu utakmicu koju je počeo kao starter na kraju i završio na terenu.

Ugovor sa Crvenom zvezdom ga veže do leta 2023, a u prethodna dva prelazna roka je za njega postojalo interesovanje italijanskih i turskih klubova.


Be the first to comment on "VELIKI GUBITAK: Zvezda morala da plati PENALE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*