POSLE MEČA U KAUNASU: Evroliga REAGOVALA!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u vrlo zanimljivom meču u Kaunasu od Žalgirisa posle produžetka sa 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21, 15:10) i tako pretrpeli 16. poraz u Evroligi u odloženom meču 21. kola.

Ipak, posle utakmice glavna tema postala su dešavanja koja se ne tiču sporta. Pred sam početak ovog duela, kada su domaći košarkaši izašli na teren sa transparentom u bojama ukrajinske zastave i pozivom na prekid rata u Ukrajini, Zvezdini košarkaši nisu prihvatili da na taj način pruže podršku.

To je potom izazvalo brojne reakcije, od kritičkih, do poruka podrške poput one koju je Zvezdi poslao Vitalij Nosov, nekadašnji ruski reprezentativac.


Crveno-beli su se oglasili i zvaničnim saopštenjem gde su objasnili da su u “zvaničnoj komunikaciji sa Evroligom i čelnicima Žalgirisa, jasno stavili do znanja nekoliko dana pre utakmice u Litvaniji, da neće dozvoliti politizaciju i nositi baner u bojama zastave bilo koje države.

Međutim, zbog raznih uzvika i NATO zastava na tribinama, sve od strane domaćih navijača, reagovala je i Evroliga koja je pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa “zbog političke i nacionalne provokacije“ na utakmici. Disciplinski organi će svakako imati dosta materijala u ovom slučaju pre donošenja konačne odluke.


Be the first to comment on "POSLE MEČA U KAUNASU: Evroliga REAGOVALA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*