VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde!

U 77. godini života, preminuo nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Slobodan Škrbić.

Slobodan Škrbić je rođen 18. oktobra 1944. godine u Beogradu. Fudbalsku karijeru, započeo je u Omladinskoj školi Crvene zvezde, a dres prvog tima, nosio je sa velikim uspehom od 1961. do 1970. godine.

On je u dresu voljenog kluba odigrao 191 utakmicu, uz 12 postignutih golova, a osvojio je tri titule prvaka Jugoslavije, kao i Srednjeevropski kup.


Nastupao je i u Kupu Sajamskih gradova, a tokom sezone 1963/64. postao je standardan prvotimac crveno-belih, i tom prilikom učestvovao u osvajanju duple krune.

U istoj sezoni, na utakmici protiv Bugarske u Sofiji, debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, za koju je ukupno zabeležio četiri nastupa. Nastupio je i u tri utakmice Kupa Evropskih šampiona u sezoni 1964/65, a nakon toga usledili su problemi sa povredama i operacije, koje su mu usporile dalji tok karijere. 

Vratio se posle u redove Zvezde u sezoni 1967/68, i pomogao u osvajanju titule, a zabeležio je i trijumf u Srednjoevropskom kupu.

Zbog velikih problema sa povredama, ponovo je pauzirao, a nakon toga, 1971. godine, prešao je u redove francuskog Lila, gde je u 27. godini, i završio fudbalsku karijeru.


Be the first to comment on "VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*