ZVEZDA OSVOJILA KUP: Posle poraza u derbiju sjajna vest za Delije

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su prvi trofej od 2014. godine. Ekipa Milana Gršića u finalu Kupa Srbije savladala je Železničar iz Lajkovca 3:1 (25:18, 25:14, 18:25, 25:23).

Crveno-bele popravile su svoj rekord po broju osvojenih trofeja u nacionalnom Kupu, te sada imaju 18. Pred punim tribinama u Lajkovcu, Zvezda je pokazala bolju igru, za koju je na kraju i nagrađena pobedom.

Železničar je dobio treći set, borio se u četvrtom, ali nije uspeo da odbrani trofej osvojen prošle godine. Početkom četvrtog seta ostao je i bez Ljubice Milojević, koja je povredila koleno.


Jelena Lazić je bila najbolja u pobedničkom timu sa 15 poena, Dajana Bošković je osvojila 14, Jelena Delić 12, a Ana Živojinović 11. U dresu Železničara Jovana Mirosavljević je brojala do 17, Anica Kutlešić je osvojila 15, a Aleksandra Uzelac 11.

Kapiten Crvene zvezde Bojana Drča i odbojkaš Partizana Nemanja Bjelica proglašeni su najkorisnijim igračima (MVP) finala.

Podsećamo, Partizan je osvojio trofej u muškoj konkurenciji, pošto je bio bolji od Mladog radnika 3:1.

Odlučnije su crveno-bele izašle na teren. Iako je nekoliko uvodnih poena donelo borbu, Zvezda je rano stekla osetunu prednost. Bolje su bile igračice iz Beograda u napadu, imale su ubojitiji servis pa su čuvale razliku. Pokušavale su Lajkovčanke da, pred svojom publikom, učine nešto više, ali je Mirosavljevićevoj trebala podrška saigračica. Crveno-bele su bez većih problema dobile set.

Uz dva poena Drče, rano su se crveno-bele odvojile u drugom setu (5:2). Sigurnije su bile Beograđanke u svakom segmentu, a servisi Boškovićeve doneli su im prednos od 10:3. Mučila se ekipa iz Lajkovca sa prijemom, a onda nije bilo ni napada. Demonstrirale su silu Gršićeve izabranice, potpuno su pokrivale igru rivala, bile su spremne za svaku njihovu loptu. Menjao je Kovačević, ali bezuspešno. Zvezda je duplirala prednost u setovima.

Promenio je postavu Kovačević, pa je Uzelac prešla na korekciju. Donelo je to novi elan Železničaru, koji je uz nekoliko grešaka rivala u napadu, stigao do 9:6. Pokazivao je semafor i 12:8 za domaći tim, kada su usledila tri vezana bloka Zvezde – prvi je napravila Lazić, a onda je dva imala Delić. Promenio se potpuno odnos snaga na terenu od tada, crveno-bele su ponovo diktirale ritam. Snažno su napadale Bošković i Živojinović, pa je bilo 14:13.

Nisu bile spremne da se predaju odbojkašice Železničara. Uz servise Oluić, a onda i tri vezana bloka Kutlešić i jedan Uzelac, okrenule su na 22:16. Bila je to dovoljna prednost da mirno privedu set kraju.

Tokom trećeg poena narednog seta Ljubica Milojević je doživela povredu levog kolena. Odmah se na terenu našla lekarska ekipa, koja je uradila imobilizaciju. Ušla je umesto nje u igru Savićević, na čije je servise tim iz Lajkovca stigao do prednosti od 8:3. Borile su se crveno-bele, posle asa Marković prišle i na 12:10, a posle serije servisa Lazić semafor je pokazao 15:15. Preuzela je sasvim inicijativu ekipa iz Beograda, koja je preokrenula na 20:17. Posle poena Lazić, Zvezda je došla do meč lopte. Odložila je Savićević neizbežno za dva poena, a onda je Lazić stavila tačku na meč.


Be the first to comment on "ZVEZDA OSVOJILA KUP: Posle poraza u derbiju sjajna vest za Delije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*