PUTIN ĆE BITI PONOSAN: O potezu ruskog sportiste BRUJI ceo svet!

Najbolji teniser sveta Danil Medvedev skinuo je zastavu Rusije sa svih profila na društvenim mrežama, dok ruski bicikliski masovno uzimaju druga državljanstva, prvenstveno francusko.

Ipak, jedan momak odlučio je da prkosi svima i time oduševio Vladimira Putina i mnoge u Rusiji. U pitanju je gimnastičar Ivan Kuljak (20).

Ovaj mladić osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi. Ono što je privuklo pažnju čitavog sveta dogodilo se prilikom dodele medalja.


Kuljak je na grudima nosio belo latinično slovo „Z“, koje je prethodnih dana i nedelja predmet brojnih kontroverzi. To je znak koji je ispisan na ruskim tenkovima koji su ušli u Ukrajinu.

Kuljak je bio bez zastave i obeležja države iz koje dolazi, ali i pored toga se snašao i stavio pomenuti simbol koji bi mogao da ga skupo košta.Naime, Kuljak je na grudima imao belo latinično slovo „Z“ koje je u prethodnih deset dana dovelo do brojnih kontroverzi. To je znak koji je ispisan na ruskim tenkovima koji su ušli u Ukrajinu.

I dok je Rus na podijumu bio bez zastave ili bilo kakvog obeležja države iz koje dolazi, kojoj se u skoro svim sportovima uvode sankcije, Kuljak je odlučio da „prošvercuje“ simbol koji bi mogao skupo da ga košta.

Misteriozna bela oznaka „Z“ primećena je na tenkovima Rusije, a više je tumačenja. Jedna kaže da to označava „tačku bez povratka“, druga govori da se Rusi nazivaju „Zero odred“, dok treća opet kaže da znači „Za pobedu“. 

Još jedna zanimljivost jeste ta što je Kuljak na podijumu bio pored Ukrajinca Ilijke Kovtuna, koji je osvojio zlatnu medalju.

Očekuje se reakcija gimnastičarske federecija, a sve vodi ka tome da će Kuljak ostati bez medalje.


Be the first to comment on "PUTIN ĆE BITI PONOSAN: O potezu ruskog sportiste BRUJI ceo svet!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*