FIDE GRAN PRI U BEOGRADU: Andrejkin srušio Griščuka

Odigrani su mečevi prvog kola Fide gran pri turnira, koji se održava u beogradskom hotelu „Kraun plaza“. Učestvuju 16 velemajstora, koji su raspoređeni u četiri grupe.

Dmitrij Andrejkin je u ruskom derbiju u grupi A savladao poznatijeg Aleksandra Griščuka posle velike greške koju je Griščuk napravio. U drugom meču iste grupe remizirali su Francuz Etjen Bakro i Amerikanac Sem Šenklend.


Holanđanin Aniš Giri je upisao prvi poen u grupi B pobedom protiv Iranca Amina Tabatebija. Rus Nikolaj Vitjugov je iskoristio grešku Indijca Harikrišne i stigao do trijumfa crnim figruama.

Drugi Indijanc Santoš Gurdžati u okviru grupe C bio je bolji od naturalizovanog Španca Alekseja Širova. Drugi duel u ovoj grupi između Mađara Raporta i Rusa Fedosejeva okončan je remijem.

Podelom plena završena su oba duela u grupi D. Kinez Ju i Aerbejdažanac Mameđarov nisu mnogo rizikovali. Favorizovani Francuz Maksim Vašje- Lagrav uspeo je da izvuče pola poena u duelu sa Aleksandrom Predkeom.

Takmičenje u glavnom gradu Srbije traje do 14. marta. Dvojica najboljih sa FIDE gran prija (dva u Berlinu i jedan u Beogradu) izboriće mesto na Turniru kandidata, čiji pobednik će biti naredni izazivač Norvežanina Magnusa Karlsena.


Be the first to comment on "FIDE GRAN PRI U BEOGRADU: Andrejkin srušio Griščuka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*