KIZA VERUJE U CRNO-BELE: Milinković obradovao Grobare pred derbi na Marakani!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u nedelju će na Marakani odigrati 166. večiti derbi.

Bivši trener crno-belih Zoran Milinković u intervjuu za Sportski žurnal prognozirao je trijuf njegovog voljenog kluba.

– Stanojeviću, kao i meni svojevremeno, bodovna razlika je ostavila velik manevarski prostor, pozamašnu rasterećenost u pripremi utakmice – iskustveno uverava.- A, kad ste u mirnoj zoni, mnogo lakše psihološki pripremite igrače za meč od nesvakidašnjeg naboja. Što smo i učinili, bodovnu prednost zadržali i uvećali u preostalih pet kola do kraja sezone. Sve dakle pozitivno ide na ruku Partizanu, za razliku Crvenoj zvezdi. NJeno moranje bi moglo da bude i kontraproduktivno, zato biće interesantni način ulaska u meč, definicija igre i reakcija u datim okolnostima. 


Hvali igru i ovosezonsku učinkovitost Partizana, na sva zvona.

– Sale je napravio prepoznatljiv stil, izuzetan. Baziran na čvrstoj defanzivi, disciplini, odgovornosti, dobroj tranziciji s brzim bočnim igračima poput Kvinsija Meniga i Lazara Markovića, Rikarda Gomeša u špicu koji kažnjava bezmalo sve propuste i greške odbrane rivala. Što se, uostalom, ponajbolje videlo u preksinoćnoj utakmici sa Spartom.

Pomenuti trio najverovatnije neće igrati protiv Zvezde, zbog igrača sa statusom bonusa – Jovića ili Terzića?

– Verovatno… što bi, možda, mogla da bude otežavajuća okolnost. Opet, uz podršku iskusnih saigrača i plimu adrenalina najvažnije domaće utakmice, supertalentovani dečaci mogli bi i lakše nego što mislimo da iznesu teret derbija. 

Strategijska kvaka je u veznom redu, preostale linije su manje-više poznate?

– Meni nije zagonetka, stoga i ne očekujem velike promene u timu. Zdjelar, Jojić i Natho su veoma stabilni u igri izražene fizionomije, u ideji i načinu kako se brane i napadaju. Derbi smatram počeće, iskustvo njihovo u zahtevnim utakmicama prevagnuće u poređenju s konkurentima. Jevtović i Fejsa su nedavno stigli, zašto bi Stanojević remetio već ustaljeni odnos snaga i što je dosad davalo izvanredne rezultate? Videćemo…

Partizan, nemetnulo se, igraće barabar sa Zvezdom bez od mnogih relevantnih fudbalskih faktora pretpostavljene uporne defanzive i brzih kontranapada?

– Naravno… u dosadašnjem sistemu, stilu, ideji i na pozitivan rezultat. Štaviše, napašće Zvezdu! To, očekujem… Čak i ako bude kiksnuo, biće opet prvi. Što je vrlo važno kad su u pitanju smanjenje pritiska i davanje stabilnosti. S druge strane, Zvezdi je remi – malo. Stoga, doprineće atraktivnom sadržaju utakmice.

Zvezda će morati da napadne Partizan?

– Nema, nema… apsolutno. Nijedan ishod nije adekvatan Zvezdinoj šampionskoj ambiciji, izuzev trijumfa. Nerešen bi samo inicirao stereotipe, poput ima još da se igra. Rečju: komšije, ako ne budu pobedile, a poznavajući prilike u prvenstvu, ne verujem u mogućnost anuliranja prednosti od pet bodova. Ne kažem da ne bi moglo da dođe do obrta, ali realno gledano: vrlo teško.


Be the first to comment on "KIZA VERUJE U CRNO-BELE: Milinković obradovao Grobare pred derbi na Marakani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*