PROLAZI KROZ DRAMU: Bivši košarkaš Zvezde mora da napusti zemlju!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Oleksandar Lipovij sa svojim timom Prometejom napustio je Ukrajinu.

Drama oko potencijalnog rata u Ukrajini se nastavlja i svi su u ovoj državi zabrinuti, pa tako i sportisti.

Predsednik Prometeja odlučio je da sa svojim timom „pobegne“ iz Ukrajine i dve nedelje provede u Češkoj na mini-pripremama.

 


Povodom toga, oglasio se Lipovij, kog pamtimo u dresu Crvene zvezde.

„Trenutno je prvenstvena pauza zbog reprezentativnih akcija, a mi u Prometeju treba da igramo utakmicu Lige šampiona protiv Kluža. Pa je predsednik odlučio da nas izvede iz zemlje, da ceo tim u Češkoj odradi dvonedeljne mini pripreme“, otkriva Lipovij u intervjuu za grčku Gazetu, a prenosi „Mozzart Sport“.

Svi su zabrinuti.

„Sad kad su krenule ove priče, da će Rusi da uđu u Ukrajinu, američki igrači su zabrinuti i zbuneni. U subotu su dobili mejl njihove ambasade da u roku od 48 sati moraju da napuste zemlju. Tako da je predsednik odlučio da danas idemo za Češku. Danas će i Košarkaški savez na vanrednoj sednici odlučiti o budućnosti prvenstva, da li će da se nastavi normalno ili odloži na nekoliko nedelja“.

Nije Lipoviju ovo prvi put. Kada su Rusi ušli na Krim 2014. godine, on je otišao u Zvezdu.

„Bilo je ludo. Bilo smo u hoteli, slušali sirene hitne pomoći i patrole. Znali smo da nešto nije dobro. Ludilo. N stotine mrtvih. Posle mesec dana svi stranci su otišli. I ja sam otišao, u Crvenu zvezdu. Baš u petak sam razgovarao sa majkom i bratom, oni žive u Harkovu, oko 50 kilometara od granice. Poslao sam im ključeve moje kuće u Dnjepru i rekao im da idu tamo ako se bilo šta desi. Da ne razmišljaju, samo da idu“, rekao je Lipovij.

 


Be the first to comment on "PROLAZI KROZ DRAMU: Bivši košarkaš Zvezde mora da napusti zemlju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*