UTAMKICA ZA ZABORAV: Loš Armani savladao OČAJNU Zvezdu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

U okviru 24. kola Evrolige ekipa Crvene zvezde je poražena na svom terenu od Olimpije iz Milana rezultatom 57:63.

Kada je otkucao šesti minut utakmice Crvene zvezde i Olimpije iz Milana mnogi nisu mogli da veruju u rezultat koji je bio na semaforu, a on je bio 3:0 u korist ekipe Dejana Radonjića. 

Bentil je konačno pogodio za 3:2 u sedmom minutu (?!), a onda trojka Holinsa za 6:2 na ulasku u poslednja dva minuta. 

 


Bizarnu četvrtinu uspeli su košarkaši oba tima da naprave manje bizarnom solidnom završnicom, pa je na semaforu bilo 8:7. 

Olimpija je bolje krenula u nastavak, ali je Dobrić pogodio u padu. Ipak, odlična partija gostiju kada im je najviše trebalo, Dilejni je pogodio za 12:20, Kalinić i Dobrić su uspeli da smanje na 19:20, ali ona nove dve trojke gostiju preko Bentila i Dilejnija. 

Treća deonica nije donela bolju igru Crvene zvezde, dok je Olimpija igrala sve bolje kako se meč bližio kraju. 

Vrlo brzo je Dejan Radonjić morao da traži tajm-aut, zbog par očajnih napada, ali i dobrih rola Hajnsa i Hola na drugoj strani. Bilo je i +11 za Italijane, a onda je Zvezda uspela da se razbudi samo na kratko, preko Kuzmića i njegove piruete, bilo je u tom trenutku 33:39. Kalinić je vodio Zvezdu u trećoj deonici, uspeo je svojim poenima da smanji na 44:39, ali su gosti pogađali nemoguće kada je to bilo najpotrebnije. 

Razmenili su trojke Holins i Riči na samom kraju četvrtine, pa je Milano imao 6 poena prednosti na ulasku u poslednju deonicu. 

Tamo se Zvezda mučila, odmah je četvrti faul dobio Mitrović, Olimpija je otišla na +10, a onda je na scenu stupio Nikola Ivanović sa četiri uzastopna poena.  

Dobrić je pogodio trojku na četiri minuta do kraja za 58:54, ali su Hol i Dilejni bili nerešiva enigma za domaće. Jedan od ključnih trenutaka jeste i isključenje Nikole Kalinića, praktično je tada već bilo dosta toga rešeno i Olimpija je rutinski privela meč kraju.

U ekipi Crvene zvezde Holins i Kalinić su imali po 13 poena, Dobrić 9, Mitrović 5, koliko i Volters. Dilejni najbolji kod gostiju sa 18, Bentil 12 poena i 9 skokova. 

 


Be the first to comment on "UTAMKICA ZA ZABORAV: Loš Armani savladao OČAJNU Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*