MORNAR TVRD ORAH: Lazić i Davidovac slomili Barane, nova pobeda Zvezde!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar iz Bara sa 81:74 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa u duelu 18. kola AdmiralBet ABA lige.

Meč koji je obilovao trojkama, ali i izgubljenim loptama, pre svega Mornara, rešen je u poslednjih 15 minuta kada je Crvena zvezda uspostavila kontrolu nad odbranom, usporila ritam i uz vrlo raspoloženog Dejana Davidovca kreirala trijumf.

Iako su javnost navikli na sporiju košarku, igrači Crvene zvezde nisu prezali od toga da hitaju ka suparničkom kraju terena i nakon za nijansu slabijeg starta i promašene dve od tri trojke, usledila je fantastična igra domaćeg tima. Holins, Kalinić, Marković i Dobrić ubacili su četiri šuta za tri poena, a uz nekoliko odličnih koševa iz tranzicije i sjajnu odbranu, Zvezdina prednost je velikom brzinom rasla.

 


Delovalo je da će Crvena zvezda preći na dvocifrenu stranu prednosti, ali je Mornar sa dve trojke vratoi ovaj meč u egal pred ulazak u drugi kvartal. Kako je Zvezda stekla prednost serijom od 12:0, tako je i Mornar uzvratio – šutem spolja.

Šehović je bio odličan, Balša Živanović takođe, ali i na drugoj strani parketa važne role imali su, dugo čekani Dejan Davidovac, kao i Dobrić. Mnoštvo šuteva za tri poena viđeno je u prvom poluvremenu ove utakmice, a procenti su impresivni. Mornar je u u prvih 20 minuta šutirao 7/9, a Crvena zvezda 7/14. Uz nekoliko serija promašaja, Zvezda je zadržala minimalnu prednost pred odlazak na veliki odmor.

Serijom Mornara od 7:0, ekipa iz Bara je stigla do poravnanja na početku trećeg kvartala, Zvezda je imala problema da sačuva spoljnu liniju, a Maik Cirbes je delovao kao najslabija karika tima u tom delu susreta. Za razliku od prve dve deonice, treća nije obilovala poenima, što je definitivno pogodovalo Radonjićevim izabranicima. Više puta su bili nadomak dvocifrene razlike, a onda je u poslednjoj sekundi treće četvrtine, Branko Lazić iz kornera odapeo trojku, zatvorio seriju od 7:0 i Zvezda je imala deset poena viška. Dejan Davidovac je igrao najbolju utakmicu u sezoni i on se, baš kao i Ognjen Dobrić, dugo tražio, ali je Radonjić imao strpljenja. Hvatao je lopte, pogađao pod košem, sa distance, nije postavljao mnogo pitanja i nakon mini-serije Mornara, vratio je Zvezdu na dvocifrenu razliku.

Crnogorski tim je mnogo grešio, imali su čak 23 izgubljene lopte, što je Zvezda uspevala da pretoči u svoju prednost. Međutim, viđen je novi pad u igri aktuelnog šampiona. Aleksandar Lazić je bio odličan, Jeremić je takođe imao svoj doprinos u tom povratku Barana i meč je ponovo bio aktivan uprkos 15 poena viška koliko je Zvezda imala samo nekoliko minuta ranije.

Međutim, šansi za povratak Mornara nije bilo, Zvezda je uspela da trijumfuje na krilima Dejana Davidovca (18p, 4/4 za tri, pet skokova) i Branka Lazića (13p i 3/7 za tri). Na ovaj način došli su do 15. pobede u sezoni uz samo jedan poraz.

 


Be the first to comment on "MORNAR TVRD ORAH: Lazić i Davidovac slomili Barane, nova pobeda Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*