OD BRUKE DO MAGIJE: Neverovatno veče Dušana Vlahovića! (VIDEO)

Fudbaleri Fiorentine deklasirali su Đenovu sa 6:0 u okviru 22. kola Serije A, a zanimljivo veče imao je srpski napadač Dušan Vlahović.

Klub iz Firence stigao je do važnog trijumfa u borbi za evropska takmičenja, dok je ekipa Andreja Ševčenka doživela novi poraz i već četiri meseca nije osetila slast pobede u Seriji A.

Dušan Vlahović je u 19. minutu utakmice dobio priliku da sa bele tačke donese prednost domaćinu.

 


Ipak, srpski napadač nije uspeo da najstrožu kaznu pretvori u pogodak i žestoko se obrukao.

Naime, Vlahović je popularnom Panjenkom pokušao da savlada Sirigua, koji ga je pročitao i odbranio mu penal. Ovo je srpskom reprezentativcu bio prvi promašeni penal u karijeri.

Na Ducijevu sreću samo nekoliko minuta kasnije Fiola je povela golom Odriozole. Domaćin je do kraja poluvremena prednost uvećao na 3:0, a strelci su bili Bonaventura i Biragi.

Na startu drugog poluvremena Vlahović se u potpunosti iskupio za promašaj sa bele tačke. On je prelepim lobom savladao Sirigua i doneo Fiorentini prednost od ogromnih 4:0.

Fiorentina se nije zaustavljala, već je nastavila da gazi nedoraslog rivala. Biragi postiže još jedan pogodak za 5:0, a potom i Toreira uspeva da pronađe mrežu za konačnih 6:0.

Pored Vlahovića, za tim iz Firence igrali su i Nikola Milenković i Aleksa Terzić. Bivši defanzivac Partizana na terenu je proveo 90. minuta, dok je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde zaigrao od 70. Matija Nastasić je presedeo čitav meč na klupi.

Fiorentina se ovom ubedljivom pobedom popela na šesto mesto u Seriji A i dalje može da se nada plasmanu u Ligu šampiona.

 


Be the first to comment on "OD BRUKE DO MAGIJE: Neverovatno veče Dušana Vlahovića! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*