CRVENO-BELI ODOLELI BRAGI: Zvezda u osmini finala Lige Evrope!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su prvo mesto u svojoj grupi, pa će igrati u osmini finala Lige Evrope.

Srpski šampion je u 6. kolu odigrao nerešeno 1:1 protiv Brage u Portugalu, a na ruku mu je išao i remi Ludogoreca i Midtjilanda 0:0.

Nije došla Crvena zvezda u Portugaliju da bi sve snage usmerila ka čuvanje svog gola iako su u prvih nekoliko minuta morali da strepe posle udaraca Rikarda Orte i Madeiroša, ali je Milan Borjan bio na visini zadatka. Raspoloženi za igru bili su Mirko Ivanić i Aleksandar Katai kada su kreirali prelep napad, a napadač iz Srbobrana je posle dobrog driblinga ipak bio blokiran od Dijoga Leitea.


Na loptu je potom natrčao Gelor Kanga, šutirao iz kolena, ali Mateus je uz dosta muke sprečio slavlje gostiju. Sve u svemu, ideja Crvene zvezde je bila kreira iz kontranapada i bez doze straha ušli su u ovaj duel, što je bilo važno iz psihološkog aspekta.

Zvezda nije bila opasna koliko i Braga, ali su defanzivci ekipe Dejana Stankovića bivali na visini zadatka i uz Borjana pravovremeno reagovali prilikom svih ataka i centaršuteva pritivnika. Vodila se velika bitka na centralnom delu igrališta, gde su Gelor Kanga i Slavoljub Srnić morali da budu dovoljno agresivni, ali i smireni kako ne bi izdejdstovali javne opomene. Borjan je do kraja poluvremena još jednom morao da reaguje kada je tukao Galeno i tu je pokazao malu dozu nesigurnosti. Sve u svemu, učinjeno u prvih 47 minuta koliko se igrao prvi deo bilo je dovoljno za meč bez golova.

Tako nešto pogodovalo je Crvenoj zvezdi u tom trenutku s obzirom na to da su, izvesno je, videli rezultat iz Razgrada na poluvremenu, ali nedugo pošto su iskoračili na teren „Munisipala“, usledila je kardinalna greška Marka Gobeljića koji nastavlja da baca mine sopstevnom timu. Razmahao se pri korneru rivala, lopta ga je pogodila u ruku, a Marko Gvida je momentalno pokazao na belu tačku. Galeno je poslao Borjana u suprotnu stranu i Bragu postavio na lidersku poziciju grupe.

Trajalo je slavlje Portugalaca dvadesetak minuta, sve dok Dijogo Leite nije bio neoprezan na suprotnoj strani i rukom udarivši u glavu Radovana Pankova poklonio je najstrožu kaznu protivniku. Siguran je bio Aleksandar Katai za novu nervozu u ekipi Karlosa Karvaljala.

Braga nije bila ni približno opasna kao u prvom poluvremenu, Crvena zvezda je uspevala da ih drži podalje od gola, a Stanković je, reklo bi se, pravovremeno izvršio sve promene. Indisponiranog Gobeljića zamenio je Gajić, Pavkov je ušao umesto Živkovića, a šansu su dobili i Ben, Krstičić, Degenek… 

Bilo je dramatično do kraja. Sve snage, portugalski tim je usmerio ka kaznenom prostoru rivala, ali je Borjan bio na visini zadatka i skoncentrisan.

Sa remijem u Razgradu, gde se takođe igralo pet minuta nadoknade, plasman u nokaut fazu Lige Evrope izborili su upravo Crvena zvezda i Braga, dok je Mitjiland ostao zadržan u Bugarskoj.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI ODOLELI BRAGI: Zvezda u osmini finala Lige Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*