SA POLA SNAGE: Zvezda lako pokorila Podgoricu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanovič

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su slavili protiv Studentskog centra 99:67 u poslednjem meču 9. kola ABA lige.

Zvezda je postigla 13 trojki na ovom meču (46%) što je najviše u ovoj sezoni.

Zvezda je dobro startovala i stigla do nekoliko lakih poena na košu preko Voltersa, Kuzmića i Kalinića. S druge strane, Studentski centar je gubio lopte, što je Zvezdi omogućavalo da brzo poentira iz kontre. Crveno-beli su ostvarili seriju od 7:0 posle pet minuta u prve četvrtine, pa su domaći bili primorani da uzmu tajm-aut. Poenima Mitrovića Zvezda je stekla dvocifrenu prednost, koja nije dugo jer je SC sada napravio mini seriju od 5:0 i smanjio vodstvo. Zvezda se vratila trojkama Simonovića i Holinsa i posle prvih 10 minuta povela 27:19.


U narednom periodu Zvezda je nastavila da realizuje uspešno šut sa distance. Trojkama Ivanovića i Simonovića gosti su povećali prednost na 13 razlike. SC je konačno proradio iz igre poenima Kamenjaša, a Starovlah je imao priliku da smanji prednost na 10 poena, međutim bio je neprecizan sa distance. Imala je Zvezda u jednom momentu 17 poena prednosti, ali su Ivišić i Tišma smanjili tu prednost na jednocifrenu, pa je posle druge četvtine bilo 49:40 za crveno-bele.

Nije dugo Zvezdi trebalo da stigne do nove trojke po povratku na teren. Volters je upisao svoju drugu, Vinjales je odgovorio na drugoj strani, ali ja zgazio liniju, pa su to ipak bila dva poena. “Studenti” su prvih sedam minuta trećeg kvartala stigli do svega dva poena. Bez rešenja u napadu i sa velikim brojem izgubljenih lopti borila se domaća ekipa. Zvezda je potpuno zaključala napad domaćih i povisivala na maksimalnih 24 razlike, dobivši ovu četvrtinu 23:8. 

Crnogorska ekipa se probudila u poslednjem kvartalu i postigla dve  trojke zaredom preko Vinjalesa i Tišme, ali na drugoj strani je Lazić vezao pet poena i održao prednost od +20. Posustala je odbrana gostiju, koji su se prilično opustili ne bi li posao što pre završili bez velikog napora. S druge strane, u napadu je nastavila sa inicijativom vezavši osam poena za maksimalnih +27.

Najefikasniji u ekipi Studentskog centra bio je Tišma sa 13 poena, dok je Tomislav Ivišić upisao 12 poena uz šest skokova.

Pobednički tim su predvodili Ivanović sa 14 poena, Kalinić sa 12, uz sedam skokova, a Lazić je postigao 11, Volters i Dobrić po 10. 

Zvezda se zahvaljujući ubedljivoj pobedi popela na vrh tabele zbog bolje koš razlike od Partizana.

 


Be the first to comment on "SA POLA SNAGE: Zvezda lako pokorila Podgoricu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*