DROBNJAK O SMAILAGIĆU: Oduševljen sam njime!

FOTO; KK Partizan

Bivši košarkaš Partizana Predrag Drobnjak bio je gost TV Arena sport.

Legendarni košarkaš govorio je o svom bivšem klubu.

– Ako govorimo o Partizanu, u sadašnjoj sezoni je jasno kao dan, imaju sjajan način igre koji je baziran na jakom pritisku i dobroj odbrani. Ali, moramo biti realni, da je neko pitao Partizan na početku za raspored, ne bi mogli da naprave bolji od ovoga. Sa druge strane, to je potpuno novi Partizan u odnosu na prošlu godinu. Ljudi iz kluba su mislili da je ekipa dovoljno kvalitetna za ulazak u Evroligu, a onda Željko Obradović i promeni ceo tim. Tako stradaju treneri, jer mu se daju igrači koji nisu kadri, a uprava misli da jesu i onda je nemoguće udovoljiti očekivanjim – kaže Drobnjak, pa dodaje da je Alen Smailagić košarkaš koji ga je prijatno iznenadio:


– Oduševljen sam Smailagićem. Kao da je bio sakriven dugi niz godina. Pokušaj odlaska u NBA ligu preko nekih malih vrata nije realan i ne može se tako. Sve pozitivno o njemu, borben je, stvarno sam pozitivno iznenađen njegovom igrom.

Potom je prokomentarisao Crvenu zvezdu i stil košarke trenera Dejana Radonjića:

– On ima taj stil agresivne igre. On razmišlja na način ‘napravićemo deset faulova, nek sudija ne svira tri, mi smo na dobitku’ i on zna da je tako. Taj model je dosta odomaćen u nekoliko timova u ligi, Zvezda, Budućnost, ali i Partizan s vremena na vreme, pa tako i dolazi do neslaganja po pitanju kriterijuma suđenja. Iz tog momenta jake i čvrste igre se traži šansa do lakih poena iz kontranapada. Zvezda je imala dosta problema sa povredama, ali tek je početak sezone. Evo na primer, pogledajte kako je Efes startovao, ali još uvek je rano za bilo kakav sud, tek je sedmo kolo, dalek je put do kraja sezone – smatra Drobnjak.


Be the first to comment on "DROBNJAK O SMAILAGIĆU: Oduševljen sam njime!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*