ISPLIVALE NEVEROVATNE INFORMACIJE: Aleksandar Katai se dopingovao?

FOTO: FK Crvena zvezda

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Katai mesec dana nalazi se van terena.

Aleksandar Katai je trebalo da bude spreman za meč sa Midtjilandom u Danskoj, ali ga je preskočio jer je bio dopingovan, saznaje Informer.

Sjajni vezista se nije dopingovao sa namerom, već je nedozvoljene suspstance uneo urganizam nakon što se inhalirao istim lekovima kao njegov sin.


Katai je mislio da mu to neće škoditi, te da će mu dečja terapija pomoći da bude što spremniji nakon preležanog koronavirusa.

Crveno-beli su imali sreće, jer je klupski lekar utvrdio da se supstanca koju je Katai uneo nalazi na spisku nedozovljenih, zbog čega Katai nije putovao za Dansku.

– Dan pre puta klupski doktor Miodrag Mladenović rekao je igračima da napišu spisak svih lekova koje su koristili prethodnih dana. Odmah je na Kataijevom spisku uočio nedozovljenu supstancu, čije korišćenje zabranjuje Svetska antidoping agencija. Doktor Mladenović je o svemu obavestio šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, jer je bilo jasno da bi Kataijev nastup u Danskoj predstavljao rizik da igrač bude suspendovan na duže vreme, a i Zvezda bi bila kažnjena. Zato je Aleksandar ostao kod kuće – otkrio je izvor Informera.

Katai je svoj poslednji meč u dresu Zvezde odigrao 26. septembra protiv Novog Pazara. Nedugo posle toga dobio je pozitivan test na virus korona.

 


Be the first to comment on "ISPLIVALE NEVEROVATNE INFORMACIJE: Aleksandar Katai se dopingovao?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*