IZ PRVE RUKE: Srpski golman savetuje Partizan kako da savlada Gent!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana u četvrtak dočekuju Gent u meu 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Crno-beli će protiv Belgijanaca igrati za prvo mesto u grupi.

Partizan u prošlosti nema dobar skor sa Belgijancima, a po dobrom jedino pamti dvomeč sa Anderlehtom i prolaz u Ligu šampiona posle penala.

Sve ostim toga za klub iz Humske bila je patnja kad su u pitanju susreti sa belgijskim klubovima. Briž, Standard, Genk i Šarlroa, svi oni su bili nerešiva enigma za Partizan u 21. veku, pa se Stanojević i njegovi momci nadaju da bi protiv Genta to mogli da promene.


Golman Kortrajka Marko Ilić otkrio je u kakvom se stanju nalazi rival crno-belih. On je sa Kortrajkom nedavno savladao Gent u okviru belgijskog prvenstva.

– Generalno gledano, Gent ove sezone igra promenjivo, sa dosta oscilacija, ali zaista mislim da imaju kvalitetan tim, satavljen od igrača izraženih individualnih sposobnosti.  Da, pobedili smo ih 1:0. Jako teška utakmica, sa dosta šansi, ali uspeli smo da odolimo Gentu. Bila su to izuzetno važna tri boda za nas – rekao je Ilić za „Blic“.

On smatra da Partizan može do dobrog rezultata, a otkriva i od koga preti najveća opasnost srpskom velikanu.

– Gledao sam skoro sve utakmice srpskih klubova u kvalifikacijama i mislim da Partizan može da dođe do povoljnog rezultata. Pogotovo jer ima prednost domaćeg terena i publiku, ali sam gotovo siguran da neće biti laka utakmica. Od Tarika Tisulija preti najveća opasnost, tu nemam dileme. Neka ga se paze. Veoma lucidan igrač, sa odličnom tehnikom i fudbalskom vizijom.

U Gentu nastupa i srpski napadač Darko Lemajić.

– Darko se dobro uklopio u ekipu Genta. Pravi dosta problema protivničkim odbrambenim igračima skok igrom, veoma je opasan u šesnaestercu rivala. Svaki centaršut koji se uputi ka njemu – moguća je šansa za gol, zbog njegove izražene visine i odlične igre glavom.

Za kraj, Ilić zaključuje da je Gent ekipa koja ima problema sa mečevima na strani.

– Smatram da bolje igraju pred svojom publikom, uostalom, ako se pogleda statistika, očigledno se vidi da ne blistaju na gostovanjima – zaključio je Ilić za „Blic“.

 


Be the first to comment on "IZ PRVE RUKE: Srpski golman savetuje Partizan kako da savlada Gent!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*