HOLANĐANIN I DALJE PROGANJA ZVEZDU: Van la Para dobio crveno-bele na sudu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Holanđanin Radživ Van La Para u martu 2020. godine napustio je Crvenu zvezdu, ali i dalje je noćna mora crveno-belih.

Van La Para je došao na „Marakanu“ iz Hadersfilda za 1.200.000 evra, a posle jedva šest meseci u klubu napustio je Srbiju i tužio klub.

Holanđanin je u maju ove godine dobio Zvezdu na FIFA sudu, prenosi Danas, a  crveno-beli su roku od 45 dana morali da mu isplate dugovanja od 270.000 evra i pet odsto kamate.


Kada su se rastali, Van La Para i Zvezda da se dogovorili da mu crveno-beli isplate 388.999,98 evra u dve rate. Prva je iznosila na 119.666,66 evra na dan 20. mart 2020, dok je druga bila 269.333,32 evra na dan 25. jula prošle godine.

Igrač je dobio prvi deo, dok je kod drugog došlo do spora pred Međunarodnom fudbalskom federacijom. Zvezda je predložila Van La Pari da se preostali dug isplati u šest rata – po 44.888,83 evra. On je to odbio i tužio je klub tražeći da mu se na sve to isplati još pet odsto kamate.

Klub je opet pokušao da se dogovori sa Holanđaninom, navodno su tražili i da se smanji dug zbog velikog minusa u kasi prouzrokovan pandemijom korona virusa. FIFA je to odbila, kao i pokušaj Zvezde da celi slučaj prebaci na Arbitražni sud FSS – jer pomenuti nije nadležan.

 


Be the first to comment on "HOLANĐANIN I DALJE PROGANJA ZVEZDU: Van la Para dobio crveno-bele na sudu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*