CRVENO-BELIMA NE LEŽE LAKTAŠI: Igokera ŠOKIRALA Crvenu zvezdu!

FOTO: KK Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su prvi poraz u novoj sezoni ABA lige.

Branilac trofeja izgubio je na gostovanju Igokei rezultatom 75:68.

Ovo je Zvezdi bio treći uzastopni neuspeh u Laktašima, pa posle tri kola ima skor od dve pobede i jednog poraza.

 


Šuterski je Igoka dobro otvorila meč zahvaljujući Voleru i Starksu, dok se Crvena zvezda oslonila na akcije pod košem. Međutim, crveno-beli nisu izgledali defanzivno na nivou pređašnjih utakmica, a Igokea je bila raspoložena i trojkom Starksa došli su do +8 posle svega pet minuta igre.

Crvena zvezda nikako nije mogla da se snađe u napadu. Katastrofalno su šutirali i poentirali, a da to nije bilo pod košem. Pogodili su u prvom poluvremenu svega jedan šut sa poludistance, imali tri „er-bola“ i to se uklapa uz nijedno pogođenu trojku iz 10 pokušaja! Nestvrano loše veče za izabranike Dejana Radonjića koji je na sve načine pokušavao da „otrezni“ svoje igrače, ali Igokea je žarila i palila preko raspoloženih Starksa i Volera za nestvarnih +22 u prvom poluvremenu!

Već se osetila drugačija struja na startu drugog poluvremena. Trojka Nikole Kalinića, te prikucavanje Kuzmića nagovesile su da Zvezda može, slobodno se može reći, do čuda u Laktašima. Kada je Simonović odapeo trojku, prepolovili su razliku sa poluvremena.. Upisali su čak 18 do tri minuta pre kraja trećeg kvartala, a ubacili su 22 za čitavo prvo poluvreme!

Razlika je s početkom poslednjeg kvartala bila jednocifrena. Ekspresnom reakcijom, Ivanović je uspeo da ukrade loptu Starksu, te iznudi nesportski faul, ali iz svega toga je izdejstvovan samo jedan poen od maksimalnih pet.

Mitrović je imao dobru rolu u drugom poluvremenu pod oba koša, bio je odličan i Nikola Kalinić povrativši energiju ekipi. Upravo posle poena porvatnika u redove crveno-belih, odnosno akcije koju su odigrali, Zvezda je zaostajala samo četiri poena. Međutim, novom trojkom Starksa nedugo potom, Igokea se ponovo odmakla, dok se šampion AdmiralBet ABA lige mučio sa realizacijom čim je izašao Luka Mitrović.

Probleme Crvenoj zvezdi, posebno u poslednjoj četvrtini, stvarao je njihov bivši košarkaš Aleksa Radanov koji je bio silno motivisan da se dokaže nekadašnjem poslodavcu.

Na dva minuta do kraja bilo je jasno. Zvezda nije imala snage da se vrati, Igokea je pogađala odlično u tranziciji i ni Kalinić koji je uhvatio ritam nije mogao da im pomogne.

Upravo je Kalinić bio najefikasniji igrač Crvene zvezde na ovoj utakmici sa 16 poena. Igokea je imala sjajan trio u vidu Volera (15p), Starksa (14p) i Radanova (14p i 7sk).


Be the first to comment on "CRVENO-BELIMA NE LEŽE LAKTAŠI: Igokera ŠOKIRALA Crvenu zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*