RAT SE NASTAVLJA: Zvezda još jednom ŽESTOKO udarila na Partizan!

FOTO: FK Partizan

Velika se polemika povela oko toga ko je Srbiji doneo više bodova u računanju UEFA koeficijenata – Crvena zvezde ili Partizan.

Posle pogleda na brojke, sve je dosta jasnije, ali na izjavu Ivice Ilieva reagovao je i sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela koji smatra da su izjave iz Humske „sramotne“.

„Sramota je kako Partizan spinuje i zamajava javnost. Sabiraju bodove na UEFA listi od osamostaljenja Srbije praveći se ludi, iako dobro znaju da se računa samo poslednjih pet godina, a sve prethodne sezone se brišu. Ti zbirni bodovi ne znače ništa i nemaju apsolutno nikakvu vrednost“, smatra Mrkela u izjavi za Telegraf.

 


On se složio sa Zvezdanom Terzićem u tvrdnji da dva kluba ne mogu da imaju isti tretman jer, tvrde, „crveno-beli“ su srpskom fudbalu doneli nemerljivo više.

„Zašto se izjednačava rezultat Crvene zvezde i Partizana u Evropi u poslednjih pet godina kada je on nemerljiv? Iz toga i proističe rang lista i UEFA koeficijent na osnovu kojeg Srbija zauzima 12. poziciju u Evropi i trenutno ima u džepu dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To su podmetačine kojima se oni služe. Besmisleno je da dublje komentarišem izjavu Ilieva. Кada su oni ‘vukli’ i navukli šest titula, bilo je to u domaćoj ligi. U Evropi su osvojili šest bodova za sedam sezona za to vreme. Svega šest. Mi smo samo u protekle četiri sezone za srpski fudbal osvojili 30 bodova za koeficijent i doveli ga u situaciju da ima dva predstavnika u Ligi šampiona. Zaprepašćen sam do koje je mere Partizanova mašinerija spremna da ide u svojim spletkarenjima. Moramo biti mudri i pametni jer osećamo da je ovo tek početak njihove igranke, a prvenstvo je dugo“, smatra Mitar Mrkela


Be the first to comment on "RAT SE NASTAVLJA: Zvezda još jednom ŽESTOKO udarila na Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*