TALENTOVANI AMERIKANAC PRUŽIO FANTASTIČAN OTPOR: Đoković posle preokreta do četvrtfinala!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena.

Svetski broj jedan je sa 3:1 u setovima (1:6, 6:3, 6:2, 6:2) savladao Amerikanca Džensona Bruksbija.


Meč na stadionu Artur Eš je trajao dva sata i 58 minuta.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija.

Ne pamtimo kada smo videli gori set Đokovića od ovog. Mladi 20-godišnji Amerikanac koji je početkom godine bio 314. na svetu, a pred US open 99. poveo je sa 3:0 i najavio senzaciju! Svakako, Amerikanac je imao i veliku podršku sa tribina. Pogađao je neke neverovatne poene, dok je sa druge strane Đoković puno grešio. Rezultat toga bio je 6:1 posle 29 minuta igre.

Amerikanac je u prvom setu imao samo jednu neiznuđenu grešku, a kada je počeo da greši to se odmah osetilo na rezultat u drugom setu. Novak je ovog puta poveo sa 3:0 i činilo se da se konačno vratio u meč i da rival neće imati čemu da se nada. Međutim, usledio je period koji će ući u anale tenisa. Bruksbi je dobio svoj servis gem, a zatim i oduzeo brejk prednosti Novaku. U petom gemu videli smo sve. Trajao je neverovatnih 19 minuta, gledali smo 9 izjednačenja, a Bruksbi je iskoristio sedmu brejk loptu.

Ipak, već u narednom gemu Đoković pokazuje zašto je najbolji ikada. U gemu koji je trajao osam minuta sa tri vinera je napravio novi brejk. Đoković je potom potvrdio brejk za 5:2, a pošto se nije nešto trudio u osmom gemu, u narednom je servirao kako treba i posle neverovatnih 88 minuta rešio drugi set u svoju korist.

Treći set je bio puno mirniji, iako je trajao 49 minuta. Đoković je u ranoj fazi stekao dva brejka prednosti i poveo sa 4:0. Zatim je rutinski priveo set kraju.

Novak je već u prvom gemu četvrtog seta napravio brejk, zatim ga i potvrdio. Držao je svetski broj jedan prednost do 4:2, a zatim novim brejkom otklonio sve dileme.


Be the first to comment on "TALENTOVANI AMERIKANAC PRUŽIO FANTASTIČAN OTPOR: Đoković posle preokreta do četvrtfinala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*