GROBARIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Oglasio se Iliev, evo šta kaže o dolasku pojačanja!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencija, a to je veoma usrećilo Ivicu Ilieva.

On je dan nakon trijumfa nad Santa Klarom potvrdio da crno-beli neće dovoditi nove fudbalere, ukoliko postojeći igrački kadar ostane na okupu.

Partizan je u četvrtak uveče nadoknadio gol zaostatka protiv Santa Klare i pobedom od 2:0 izborio evropsku jesen, a u grupnoj fazi igraće sa Gentom, Florom i Anortozisom.

Utakmicu protiv kluba sa Azorskih ostrva je iz lože posmatrao Iliev, koji je imao samo reči hvale na račun igrača i trenera Aleksandra Stanojevića.


„Presrećan sam, ponosan na igrače, stručni štab na čelu sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, navijače i sve ljude u klubu, koji su zajedničnim snagama radili da ostvarimo prvi i jedan od najvažnijih ciljeva u sezoni. Publika je priredila spektakularan ambijent, bila je sve vreme uz tim i kada smo gubili energiju čulo se sa tribina poklič „hajde sada da navijamo jako, da im pomognemo, potrebni smo im“ i to nas je poguralo na konačnom uspehu. Svi mi iz sportskog sektora smo još od priprema govorili o ovakvom Partizanu, o timu sa identitetom, čeličnom voljom i pobedničkim mentalitetom, koji je sposoban za velike stvari i kockice se polako slažu“, rekao je Iliev na početku intervjua za Telegraf.

Zatim je ponosno govorio o atmosferi u ekipi.

„Imamo sjajnu ekipu, punu fenomenalnih igrača, koje trener Aleksandar Stanojević odlično predvodi i uklopio ih je u kolektiv, nametnuo razmišljanje da je samo uspeh kluba važan, a sve ostalo po strani. Oseća se jedinstvo, hemija i to najbolje vidite kada slave golove, svi su zajedno, čestitaju jedni drugima, dele radost sa neverovatnom energijom i ne pamtim da je u skorije vreme tako bilo. Takve stvari su zapravo preduslov za konačni uspeh. Sada smo grupnom fazom samo „odškrinuli vrata“, ali ovo nije kraj, ovo je samo prvi korak, budite uvereni“, rekao je bivši fudbaler.

Potvrdio je da klub neće dovoditi igrače, ukoliko neko od postojećih ne napusti klub.

„Reći ću vam šta mi je naš poznati trener Dragan Okuka rekao tokom zagrevanja pred meč sa Santa Klarom. Stajali smo i posmatrali ekipu i čoveku se otelo onako neposredno: „Pa, vi imate dva tima, klupa vam je jednako jaka kao i ovi što počinju utakmicu…“. To vam je jasan pokazatelj kvaliteta koji posedujemo. Da se razumemo, sportski sektor je pripremio rešenja ukoliko bilo kod od igrača napusti ekipu do kraja prelaznog roka, ali mimo toga nećemo angažovati nove igrače, jer smo popunjeni na svakoj poziciji i svako angažovanje bi bilo samo bespotrebno nagomilavanje. Ako imate na krilnim pozicijama Markovića, Pantića, Jovića, Holendera, Terzića, Lutovca, gde onda da uklopite novo krilo?“, zapitao se Iliev.

Zatim je nastavio u istom tonu.

„Da sklonimo kapitena, momke koji su tu uvek za tim ili se odreknemo naše dece, koja su budućnost i u rezultatskom i u finansijskom smislu? Moramo, pre svega, da razmišljamo o igračima koji su u timu, koji su izneli najveći teret i ginu za klub i grb, o budžetu. Da razmišljamo o zaposlenima koji zahvaljujući Partizanu hrane svoje porodice i da ne rasipamo novac da bismo nekoga doveli samo tek tako, da bi se reklo da smo uzeli igrača, a da posle trpi ceo kolektiv. Poštujem i verujem u igrače koji trenutno brane boje kluba, poštujem njihovo odricanje i uspeh koji su nam doneli i ubeđen sam da su sposobni da ove sezone učine još mnogo lepih stvari. A, ako neko od njih možda ode do kraja letnjeg prelaznog roka, spremni smo da u nekolko sati reagujemo i nadomestimo odlazak“, rekao je Iliev.

Govoreći o nadolazećim planovima, otkrio je da želi proleće u Evropi i povratak titule.

„Prvo želimo da okončamo ovaj prvi ciklus sa još jednom pobedom u Superligi, da zadržimo prvo mesto i dočekamo pauzu u kojoj će ekipa moći da se rastereti, odmori, oporavi i dobije novu snagu za nastavak takmičenja. Što se ostalih ambicija tiče, imamo zapravo dva cilja, a to su prolazak grupe u Ligi konferencija i prvo mesto u Superligi na kraju jeseni. To su neki kratkoročni ciljevi, jer idemo korak po korak. Uradili smo bitnu stvar na početku sezone, plasirali se u grupnu fazu, iako je svaki meč bio bukvalno mač nad glavom i zato sam posebno ponosan na igrače i stručni štab, jer su dokazali da znaju da se nose sa velikim pritiskom“, istakao je on dodajući:

„Navijači su nam doneli tu dodatnu energiju i zahvalni smo, jer zajedno možemo sve, to se „milion“ puta pokazalo na delu. Bićemo svakako rasterećeniji posle eliminacije Santa Klare, no, u Partizanu nikada nema opuštanja, uvek podižete lestvicu i želja mi je da vidim ovaj tim „gladan“ uspeha, novih pobeda i dokazivanja. Na primeru minule utakmice imamo recept za uspeh i samo treba da nastavimo da ga primenjujemo, jer želimo prvo mesto u Superligi, prvo mesto u grupi Lige konferencija i evropsko proleće. U dobrom smo momentu i želimo da nastavimo tim putem do zime, a onda ćemo da kujemo nove planove“.


Be the first to comment on "GROBARIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Oglasio se Iliev, evo šta kaže o dolasku pojačanja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*