ODREŠILI KESU: Evo koliku je platu Zvezda ponudila Živkoviću!

Rišairo Živković je sve bliži dolasku u Crvenu zvezdu, ali i dalje se „lomi“ da li da prihvati ponudu.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa Rišairo Živković je minulog vikenda boravio u Beogradu na pregovorima, a u društvu Duška Tošića je gledao prvenstveni okršaj na Marakani protiv TSC-a!

Zvezda je Živkoviću ponudila ugovor vredan 360.000 evra u prvoj sezoni, sa tendencijom rasta u narednim godinama ako obe strane budu zadovoljne. U pitanju bi bio trogodišnji ugovor. Maksimalna zarada Živkovića u trećoj godini bi mogla da dođe do 420.000 evra – saznaje Mozzart sport!


Holanđanin ima duplo bolju ponudu (700.000 evra godišnje) od jednog turskog prvoligaša. Ali njega pored finansijskog, zanima i fudbalski aspekt.

On je skeptičan prema kvalitetu srpskog fudbala i domaće u lige u kojoj bi igrao. Posle pregovora je otputovao za Groningen gde mu živi porodica. Sada razmišlja… Igranje u Evropi je dobar mamac, a Zvezdi je potreban takav profil igrača. Krilo koje će doneti brzinu sa kojom sadašnji tim kuburi.

Podsetimo, Rišairo Živković ima 24 godine i ponikao je u Groningenu iz kojeg ga je Ajaks doveo za 2.150.000 evra kao jednog od većih talenata holandskog fudbala. Bio je na pozajmicama u Utrehtu i Viljemu, da bi ga 2017. kupio belgijski Ostende za 1.200.000 evra. Za dve sezone u Belgiji je rehabilitovao karijeru i obezbedio transfer u kineski Čangčun Jatai u kojem je dao 15 golova na 25 mečeva. Potom je kratko bio na pozajmici u Šefild Junajtedu i odigrao pet utakmica u Premijer ligi da bi prošle zime otišao na pozajmicu u kineski Guangdžou R&F. Sada je slobodan igrač…

U isto vreme, crveno-beli rade na rastanku sa Loi Dionijem, ali i igračima na koje struka ne računa. Među njima su Srđan Babić, Filipo Falko, Aksel Bakajoko, ali i Veljko Nikolić i Njegoš Petrović koji su izgubili poverenje Dejana Stankovića na startu nove sezone.


Be the first to comment on "ODREŠILI KESU: Evo koliku je platu Zvezda ponudila Živkoviću!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*