SPEKTAKL NA TRAVI: U Prnjavoru održan „Srpski Vimbldon“!

Na centralnom terenu Novak Đoković u Prnjavoru održan je deveti po redu tracionalni juniorski turnir u tenisu Prnjavor Open 2021. Turnir je počeo 1.avgusta i završen je 7.avgusta.

Učešće je uzelo preko 20 tenisera u obe kategorije. Turnir je otvoren dubl mečevima.U muškom dublu pobednici turnira su Lazar Cvejić i Dimitrije Kulezić koji su savladali Uroša Vidakovića i Stefana Pavlovića. U ženskom dublu šampionske su Mia Puškarević i Teodora Pavlović koje su u finalu pobedile Valenitnu Petrović i Elenu Popović.

Poslednja četiri dana turnira igrao se singl sa puno neizvesnih mečeva punih preokreta. Odličan tenis prikazali su muškarci u velikom finalu, posle skoro dva sata igre titulu je odneo Lazar Cvejić iz Šapca, dok je vicešampion Uroš Vidaković iz Prnjavora. U ženskoj konkurenciji turnir pun neizvesnosti, senzaciju su napravile teniserke koje su niže rangirane pobedivši prve i druge nosioce turnira, ali to nije bilo dovoljno da se plasiraju u veliko finale.


Vicešampionka turnira je Andrea Garabiljević koja je dala sve od sebe u finalnom meču, sa druge strane imala je šampionku ovogodišnjeg turnira Miu Puškarević koja je odlicno otvorila meč i povela sa 1:0 u setovima, u drugom setu Garabiljevićeva je igrala ofanzivan tenis, ali to nije bilo dovoljno da se meč odvede u treći set.

Zasluženo titula u ženskoj konkurenciji odlazi u ruke Mie Puškarević koja je poreklom iz Srbije, ali u Nemackoj živi i bavi se profesionalno tenisom.

Ovogodišnji turnir u tenisu obeležila su i dva člana iz omladinske škole tenisa Teniskog kluba Mladost koji su dobili propusnicu za učešće, dečak Stefan Pavlović i devojčica Teodora Vujinović koji imaju samo deset godina borili su se i sticali iskustva protiv starijih tenisera i prikazali su odličan tenis. Ovogodišnji Prnjavor Open je na višem nivou nego prethodne godine, prvenstveno po kvalitetu tenisa, teniserima koji su došli iz različitih krajeva.

Trofejima koji su specijalno radjeni za ovogodišnji turnir, skupljačima loptica, boljim ambijentom i boljom infrastrukturom, s obzirom da je travnata podloga u pitanju igrači su bili prezadovoljni terenom i njegovim stanjem.

Kao i svake godine na ceremoniji dodele trofeja klub se zahvalio sponzorima i svim ljudima koji nesebično daju doprinos iz dana u dan. Po svemu viđenom turnir opravdano nosi epitet jednog od najlepših juniorskih turnira u Srbiji.

Ovo je jedini sportski dogadjaj u Prnjavaoru tokom čitavog leta, Ko bi mogao da zamisli pre četiri godine da će se u Prnjavoru igrati teniski turnir i da će učestvovati profesionalni igrači. Uz veliki napor, rad i trud sve je moguće ističe predsednik Teniskog kluba Mladost Dejan Vasić. Klub iz Macvanskog Prnjavora broji 76 malih igrača različitog uzrasta.


Be the first to comment on "SPEKTAKL NA TRAVI: U Prnjavoru održan „Srpski Vimbldon“!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*