DELFINI SU NAJMOĆNIJI NA SVETU: Vaterpolisti Srbije ODBRANILI olimpijsko zlato!

Vaterpolisti Srbije novi su stari šampioni Olimpijskih igara.

Delfini su do odbrane olimpijskog zlata stigli do pobede u velikom finalu nad Grčkom od 13:10.

 Iako su mnogi sumnjali, Srbija je još jednom dokazala da je vaterpolo velesila i u finalu, posle manjih turbulencija, uspela da izađe na kraj sa Grčkom.


Bez sumnje, naša selekcija je bolje otvorila susret. Sigurnije smo igrali u odbrani, a golovima okretnog Duška Pjetlovića, Filipovića i Jakšića, imali smo prednost od 5:2 na dva i po minuta do kraja prve deonice. Ubrzo je Vlahopulost prekinuo kratkotrajni post Grka i umanjio rezultat.

Na prvu mini-pauzu, Srbija je otišla sa zalihom od tri gola posle pogotka Jakšića. Odlična poziciona igra krasila je Srbiju, bilo je odličnog udvajanja naših reprezentativaca, ali sve je to ubrzo prešlo na stranu Grčke. Došlo je do pada koncentracije u odbrani, odnosno, prilikom postavljanja blokova, napad je stao, što su strpljivi Grci iskoristili i došli do poravnanja.  

Morao je da reaguje Dejan Savić, razgovarao je sa momcima i to je urodilo plodom. Vlahopulos se isticao u njihovom taboru u momentima slabe igre našeg tima, ali je pogodak Andrije Prlainovića četiri sekunde pre kraja, uz znatno bolju odbranu, Srbiji obezbedio prednost pred poluvreme.

Mi smo bili ti koji su pogotkom otvorili nastavak susreta. Dušan Mandić je pronašao rupu Emanuilu Zderevasu i delfini su ponovo stigli na +2. Uspeli su Grci da režiraju novi povratak kako ne bi dozvolili Srbiji da zatvori meč već u trećoj deonici. Fontulis je doneo rivalu novo izjednačenje (9:9), treba istaći, sa igračem više.

Sjajni trio u vidu Mandić-Filipović-Prlainović obezbedio nam je novo vođstvo pred smiraj trećeg kvartala. Usledila je rezultatska klackalica, ali ono što je bilo važno, Srbija nije bila u zaostatku ni u jednom trenutku. Štaviše, uspeli smo ponovo da dođemo do novog plusa od dva gola preko sjajnog Prlainovića, te Jakšića! Odličnom odbranom, te fenomenalnim pogotkom Dušana Mandića posle šuta koji je razbio konstrukciju gola Grka, naša selekcija povela je sa 13:10 na četiri minuta pre kraja!

Odbrana na čelu sa Branislavom Mitrovićem je funkcionisala briljantno, igrali su naši momci kao da je nerešeno. Naleti Grka nisu mogli da probiju srpski bedem i Srbija je u poslednjem minutu znala da ime olimpijskog šampiona ostaje isto!


Be the first to comment on "DELFINI SU NAJMOĆNIJI NA SVETU: Vaterpolisti Srbije ODBRANILI olimpijsko zlato!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*