CRVENO-BELI NEUTEŠNI: U Zvezdi skhrani zbog smrti legendarnog fudbalera

Vladan Lukić Marakana

Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je da je Ivan Toplak, koji je danas preminuo, bio primer vrhunskog znalca, stručnjaka i pravog pedagoga.

– Napustio nas je veliki čovek koji je obeležio čitavu epohu u Crvenoj zvezdi, a mnogo je dao i srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Imao sam tu privilegiju i čast da sam ga poznavao i učio od njega. Toplak je bio primer vrhunskog znalca, stručnjaka i pravog pedagoga – rekao je Mrkela za klupski sajt.

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Ivan Toplak preminuo je danas u Mariboru u 90. godini. Toplak je bio i selektor olimpijske reprezentacije Jugoslavije koja se 1984. okitila bronzom, a deo tog tima bio je i Mrkela.


– Bio mi je selektor u olimpijskoj reprezentaciji kada smo osvojili bronzanu medalju u Los Anđelesu 1984. godine. Odlično je vodio tu sjajnu generaciju u kojoj su pored mene bili igrači poput Dragana Stojkovića Piksija, Bore Cvetkovića, Jovice Nikolića i mnogih drugih izvanrednih fudbalera – rekao je Mrkela.

– Taj uspeh će zauvek ostati upisan u fudbalskoj reprezentativnoj istoriji. Ivan Toplak će mi zauvek ostati u sećanju – dodao je on.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI NEUTEŠNI: U Zvezdi skhrani zbog smrti legendarnog fudbalera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*