VELIKA DRAMA SA ŠPANCIMA: Naši vaterpolisti nisu uspeli

Vaterpolisti Srbije i Španije odigrali su meč u B grupi na olimpijskom turniru.


Izjednačena borba tokom celog meča.Srpski vaterpolisti nisu imali sreće da meč okrenu u svoju korist.

Srbija nije dobro započela odbranu olimpijskog zlata iz Rija pošto je Španija odnela pobedu rezultatom 13:12 (3:3, 5:3, 2:3, 3:3).

Ne treba očajavati unapred. Nije bilo dobro, ali ne znači to unapred da su sve lađe otplovile.

Meč je počeo bolje za Špance, dobili su nekoliko napada u kojima su imali igrača, pa čak i dva više, što su dobro koristili.

Uspevali su tokom prve četvrtine da vode, ali je naš tim uvek uspevao da ih pristigne i izjednači, pa je posle prvih osam minuta bilo nerešeno, 3:3.

Izabranici Dejana Savića uspeli su sredinom druge četvrtine prvi put da povedu i to sa 5:4 kada je Đorđe Lazić postigao gol, a VAR ga potvrdio.

Imali smo i 6:5 golom Filipovića, ali je došlo do pada koncentracije u poslednja dva minuta.

Španci su postigli tri gola, onaj poslednji u poslednjem sekundu prvog poluvremena, pa su na odmor otišli sa prednošću od 8:6.

Neizvesno je bilo i u nastavku, igrao se gol za gol, ali je Španija ponovo uspela da na kraju treće četvrtine sačuva prednost i u poslednjih osam minuta uđe sa golom viška, 9:10.

Lazić je izjednačio na 10:10, ali su Španci opet uspeli da se odlepe, na četiri minuta pre kraja preko Munariza stigli su ponovo do dva gola prednosti (10:12).

Usledio je dramatičan finiš u kojem smo na 37 sekundi imali gol zaostatka (12:13).

Neoprezno smo izgubili loptu, Španci su zadržali loptu i sačuvali pobedu.

U timu Srbije po dva gola postigli su Lazić, Jakšić, Pijetlović i Filipović, dok je kod Španije najefikasniji bilo Alberto Munjariz sa četiri gola.


Be the first to comment on "VELIKA DRAMA SA ŠPANCIMA: Naši vaterpolisti nisu uspeli"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*