CRVENO-BELI PONOVO PALI U ALMATIJU: Partizanovac RASTUŽIO Zvezdu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Kairata u Almatiju sa 2:1 u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Loše izdanje ekipe Dejana Stankovića kaznio je domaćin i stekao lepu prednost pred revanš u Beogradu sledeće srede.

Junak Kairata bio je doskorašnji štoper Partizana Maki Banjak, koji je na debiju po dolasku iz Beograda postigao gol 10 minuta pre kraja.


Već na samom početku se videlo da bi Zvezda u Almatiju mogla da ima dosta problema. Igrao se tek drugi minut meča, Hovhanisjan je prihvatio loptu i protutnjao kroz Zvezdinu polovinu terena, Dragović i Rodić nisu uspeli da ga zaustave, da bi na kraju Borjan odličnom intervencijom uspeo da spreči rano vođstvo Kairata.

Domaći su bez prevelikog respekta prema Zvezdi ušli u ovaj meč, u 12. minutu su izveli još jednu obećavajuću kontru, ali u odsudnom trenutku Nebojša Kosović se požalio na povredu i nije mogao da nastavi igru, zamenio ga je Vorogovski, a Zvezda je izbegla mnogo veću opasnost u pomenutoj akciji.

Ali, izlazak Kosovića nije mnogo poremetio domaći tim koji u 24. minutu dolazi do zasluženog vođstva. Iznudili su fudbaleri Kairata korner koji je sa desne strane odlično izveo Sujumbajev, a na ivici peterca visoko skače Hose Kante i udarcem glavom pogađa Borjanovu mrežu – 1:0.

Zvezda nikako nije uspevala da dođe do svoje prepoznatljive igre, tek na momente je uspevala da pripreti, kao u finišu prvog poluvremena kada je Katai ušao u kazneni prostor, ali je njegov pokušaj u poslednjem trenutku izblokiran.

U poluvremenu, trener Dejan Stanković je napravio prvu izmenu, neprimetnog Pavkova zamenio je Dioni, ali je čitav tim zaigrao znatno bolje nego u prvom poluvremenu.

Preuzela je Zvezda inicijativu, imala dobar pokušaj preko Krstičića koji je šutirao preko gola, ali u 57. minutu srpski šampion stiže do izjednačenja. Ivanić je sa sredine terena prebacio težište igre na desnu stranu gde je delovao Milan Gajić koji ubacuje loptu u kazneni prostor gde ispred Dionija nespretno reaguje hrvatski defanzivac Dino Mikanović koji šalje loptu u spopstvenu mrežu – 1:1.

U 74. minutu još jedna lepa akcija Crvene zvezde, na kraju Krstičić stiže iz drugog plana i šutira, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Četiri minuta kasnije još opasniji pokušaj Gelora Kange iskosa sa desne strane, šutirao je u suprotni ugao, ali je golman Pokatilov odlično reagovao.

Usledila je kontra domaćih, Vagner Lav je opasno pripretio, ali je Dragović odlično intervenisao i izbio loptu u korner. Međutim, kao i u prvom poluvremenu, Kairat je pokazao da su mu korneri najjače oružje. Ponovo je Hovhanisjan odlično izveo korner, neko od Zvezdinih igrača je kratko izbio loptu, ali ona se na kraju vraća do Makija Banjaka, a doskorašnji štoper Partizana izbegava ofsajd-zamku i pogađa Borjanovu mrežu – 2:1.

Pokušavao je Stanković novim izmenama u finišu da učini nešto više, da ponovo trgne svoju ekipu, ali mu ovaj pokušaj nije uspeo, Zvezda će u Beogradu juriti minimalnu prednost rivala.


Be the first to comment on "CRVENO-BELI PONOVO PALI U ALMATIJU: Partizanovac RASTUŽIO Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*