TUŽAN DAN ZA SVE GROBARE: Veličković otišao u penziju!

Foto: KK Partizan

Legendarni kapiten Partizana Novica Veličković odlučio je da završi profesionalnu košarkašku karijeru.

Crno-beli su se pozdravili sa Novicom emotivnom porukom.

Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći…Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vođa koji je uvek komandovao ‘Za mnom’, jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri ‘Zbogom – stoji na zvaničnom sajtu Partizana.


„Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik. I danas je pobednik! Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima.

Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli „Un capitano vero“, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića.

Mnogi bi i danas, baš kao za večitog kapitena FK Partizan rekli „ja bih da igra još malo…“, ali došao je trenutak kada je Novica rekao „KRAJ“, na emotivan način se Partizan oprostio od svog kapitena.


Be the first to comment on "TUŽAN DAN ZA SVE GROBARE: Veličković otišao u penziju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*