POTUKAO GA DO KOLENA: Hurkač UNIŠTIO Federera za manje od dva sata!

Poljski teniser Hubert Hurkač deklasirao je Rodžera Federera sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:0) u četvrtfinalu Vimbldona.

Hurkač je u potpunosti nadigrao Federera i zasluženo se plasirao u polufinale posle samo 111 minuta igre.

Švajcarcu nije pomogla ni velika podrška sa tribina, a s obzirom na njegove godine, opravdano se postavlja pitanje da li je ovo bio Federerov poslednji meč u karijeri na Vimbldonu…


U svakom slučaju, Hurkač je ostvario trijumf karijere, pobedu nad svojim teniskim idolom i ne namerava tu da stane, a u polufinalu će ga čekati bolji iz duela Beretini – Ože-Alijasim.

U prvom setu, Hurkač je već u četvrtom gemu mogao do brejka, ali tada se Federer izvukao iz tri teške situacije. Međutim, Poljak ekspresno dobija naredni gem na svoj servis, a onda koristi novu priliku za brejk i vođstvo od 4:2. Tu prednost je održao do kraja seta i poveo sa 1:0.

Delovalo je na početku drugog seta da se Federer vraća u svoj prepoznatljivi ritam, poveo je sa 3:0, ali taj bljesak je kratko trajao. Hurkač je uspeo da anulira prednost rivala, a onda i da u taj-brejku dotuče rivala.

Da, baš dotuče, jer je u trećem setu Federer jedva čekao da se ovaj meč završi, ne osvojivši više nijedan gem.

Verovatno niko ne bi želeo da jedan takav set bude i poslednji za Federera u karijeri na Vimbldonu. Ne treba ga otpisivati, ako bude fizički dovoljno spreman, ne sumnjamo da će se vratiti na svoj omiljeni turnir i sledeće godine.


Be the first to comment on "POTUKAO GA DO KOLENA: Hurkač UNIŠTIO Federera za manje od dva sata!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*