GOLEADA U KOPENHAGENU: Španci eliminisali Hrvate!

Fudbaleri Španije plasirali su se u 1/4 finale Evropskog prvenstva.

Crvena furija je u sjajnom meču posle propdužetaka savladala Hrvatsku sa 5:3.

Španija je od prvog minuta u potpunosti kontrolisala utakmica, imala posed lopta 80% u prvih 15 minuta i dve odlične prilike preko Kokea i Morate. Kokea je Pedri spojio sa golom, vezista Atletika je šutirao u noge Livakovića, da bi potom Morata imao čistu poziciju glavom u petercu, pogodio je Vidu.

I onda, u 20. minutu videli smo najbizarniji autogol. Pedri je sa skoro polovine terena vratio loptu do golmana Simona, koji je neshvatljivo propustio u svoju mrežu i poklonio Hrvatima vođstvo.

Španci su nastavili da igraju svoju igru, mada je vodeći pogodak dao vetar u leđa Hrvatima, koji su imali nekoliko dobrih minuta sredinom prvog dela.

Ipak, u 38. minutu, Španija je potpuno zasluženo izjednačila, posle dugog napada i nekoliko dodavanja, Gaja je pronašao Sarabiju koji pogađa za 1:1.

Španci su nastavili da dominiraju i u drugom poluvremenu, i u 57. minutu došlo je do preokreta. Tores je centrirao sa levog boka, a Aspilikueta glavom pogađa za 1:2.

Krenuli su Hrvati na sve ili ništa, Dalić je uveo Oršića, prethodno i Kramarića umesto Rebića i Petkovića. Hrvati su imali dve dobre prilike preko Rebića i Gvardiola, ali nije bilo promene.

U 77. minutu Hrvati su očajnom postavkom, tačnije Gvardiol je častio Toresa koji je neshvatljivo ostao sam i u situaciji jedan na jedan rešio sve dileme oko pobednika.

Hrvati se nisu predavali, u 85. minutu rezervista Oršić se našao na pravom mestu posle povratne Modrića i odbitka u petercu pogodio za 3:2 i uzbudljivu završnicu.

Hrvati su krenuli na sve ili ništa, i u nadoknadi su dočekali čudo. Oršić je centrirao sa levog boka, a Pašalić glavom matirao Simona za 3:3 i odlazak u produžetke.


Ovakav povratak dao je neverovatan vetar u leđa Hrvatima, a naročito Oršiću koji je nastavio da pravi šou po levoj strani. Prvo je imao opasan šut, a onda je probio i promešao svoje čuvare, vratio kroz peterac, tamo se našao Kramarić kome je Simon odbranio šansu utakmice.

Delovalo je da Hrvati tada kontrolišu sve i drže u svojim nogama, a onda je na scenu stupio – Alvaro Morata. Olmo je uputio divan centaršut, a Morata je primio na grudii zategao pod prečku za 4:3.

Sve je bilo gotovo tri minuta kasnije kada je Olmo ponovo asistent, a Ojarzabal pogađa za ovaj put nedostižna dva gola prednosti.

Ante Budimir je u 106. minutu imao novu stopostotnu šansu za Hrvate, izašao je sam na Simona, koji je zakačio loptu i sprečio novu neizvesnost.

Do kraja, Španci su sačuvali prednost, Hrvati su jedva stajali na nogama, ali ponosno ide sa ovog EP…


Be the first to comment on "GOLEADA U KOPENHAGENU: Španci eliminisali Hrvate!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*