NI HRVATSKA, NI TURSKA: Asano se vratio u Bundesligu!

Takuma Asano - Partizan
FOTO: FK Partizan

Pričalo se o Hrvatskoj, Turskoj, a Takuma Asano je na kraju završio u Bohumu.

Bohum je objavio da je Asano stigao kao slobodan fudbaler i da je potpisao trogodišnji ugovor sa klubom.

To znači da se bundesligaš nije dogovarao sa crno-belima oko obeštećenja, pa već imamo u najavi „treće poluvreme“, ako je suditi po prethodnim najavama iz Humske 1 oko raspleta „afere Asano“.


Dosadašnji fudbaler Partizana se vratio u Nemačku, gde je prethodno igrao za Štutgart i Hanover. On će biti peti Japanac u istoriji Bohuma posle Šinđija Ona, Čonga Tesea, Takašija Inuija i Jusukea Tasake.

„Oduševljeni smo što je Takuma Asano izabrao Bohum. Ima veliko međunarodno iskustvo, poznaje dobro Bundesligu i nemački fudbal. On je fleksibilan igrač, pokriva više pozicija u napadu i opasan je po gol. Posle obaveza u reprezentaciji dali smo mu slobodne dane, pa će se ekipi priključiti početkom jula“, rekao je Sebastijan Šindcilorc, sportski direktor Bohuma.

Asano je igrač Partizana bio dve godine, od leta 2019. do maja 2021. Odigrao je 77 utakmica, postigao 30 golova i dodao 15 asistencija. Bio je najbolji igrač i strelac ekipe u prethodnoj sezoni, da bi otišao bez pozdrava uoči finala Kupa Srbije.


Be the first to comment on "NI HRVATSKA, NI TURSKA: Asano se vratio u Bundesligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*