EVROPSKI GIGANT SE VRAĆA: Partizan pravi STRAŠAN tim u vaterpolu!

Srpski reprezentativci, Milan Aleksić, Nemanja Vico i Dimitrije Rističević, kao i reprezentativac SAD Aleks Boven, na korak su od prelaska u Partizan.

Srpski vaterpolisti, koji su već sa puno uspeha igrali za crno-bele, dogovorili su saradnju sa klubom sa Banjice, koji će u narednim danima objaviti više informacija, saznaju “ Vaterpolo vesti“.

Miloš Korolija je u prethodnoj sezoni imao mladu ekipu, koju je u decembru pojačao srpski reprezentativac Stefan Mitrović, ali će se Partizan sa ovim pojačanjima uključiti u borbu za šampionsku titulu, pošto je na neki način “odgovorio” Radničkom, Novom Beogradu i Crvenoj zvezdi, koji su se još ranije pojačali.

Aleksić je ostavio veliki trag u Partizanu, za koji je debitovao sa 17 godina. Za prvi tim je igrao od 2003. do 2012. godine, osvojio je šest duplih kruna, Ligu šampiona, Superkup Evrope i dve Evrointer lige. Preselio se potom u mađarski Solnok, sa kojim je takođe osvojio titulu prvaka Evrope, tri duple krune i Superkup Evrope. Od 2019. je bio uspešan sa španskom Barselonetom, a nedavno je na na finalnom turniru Lige šampiona u Beogradu pokazao da je u odličnoj formi. Već 14 godina je standardni reprezentativac Srbije, sa kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti.


Vico je ponikao u Primorcu iz Kotora, a 2012. je pojačao Partizan. Osvojio je dve titule šampiona Srbije i jedan Kup, a potom je igrao za grčki Vuljagmeni i italijanski Trst. Centar rođen 1994. godine je nastupao za reprezentaciju Srbije na nekoliko velikih takmičenja, među kojima su Svetsko prvenstvo i dva Šampionata Evrope i izvesno je da će mnogo veću ulogu imati u narednim godinama.

Rističević je rođen 1992. godine i kao kapiten je predvodio crno-bele do duple krune u sezoni 2015/2016, a u karijeri je igrao i za francuski Marselj, italijansku Kataniju i Novi Beograd, sa kojim je stigao do finala plej-ofa. Branio je za reprezentaciju na Svetskom šampionatu u Južnoj Koreji, a sigurno je da se i od njega mnogo više očekuje u narednim godinama.

Boven je rođen 1993. godine, a sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država je igrao na Olimpijskim igrama u Riju, četiri Svetska prvenstva i brojnim drugim takmičenjima. Od 2016. do 2019. je gradio karijeru u mađarskom Miškolcu, da bi potom prešao u Mladost iz Zagreba, a u prethodnoj sezoni je nosio kapicu grčkog Apolona. U istom klubu sezonu je započeo i Stefan Mitrović, ali je u decembru prešao u Partizan i nosiće crno-belu kapicu i u novoj sezoni.

Izvor: Vaterpolo vesti


Be the first to comment on "EVROPSKI GIGANT SE VRAĆA: Partizan pravi STRAŠAN tim u vaterpolu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*