ZA ISTORIJU: Novak oborio REKORD koji je MISAONA imenica za Rodžera i Rafu!

Tanjug/AP

Novak Đoković ispisao je istoriju Rolan Garosa pobedom nad Rikardasom Berankisom. Najbolji teniser sveta postao je prvi igrač u Open eri koji se dvanaest puta zaredom plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Đoković je u trećem kolu Rolan Garosa razbio litvanskog tenisera (6:1, 6:4, 6:1) i dvanaesti uzastopni put prošao je među 16. najboljih igrača u Parizu.


Rafael Nadal, koji je čak 12 puta osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, ne može da se pohvali sa ovim rekordom, pošto je 2016. morao da preda meč trećeg kola.

Nadal je tada prvi put od 2005. morao da se povuče sa Rolan Garosa, a zanimljivo da je titulu kasnije osvojio Novak Đoković što mu je i jedini trofej u karijeri na drugom Grend slemu u sezoni.

Sa dvanaest uzastopnih plasmana u osminu finala ne može da se pohvali ni Rodžer Federer koji je 2016. odustao od učešća u Parizu čime je prekinuo seriju od 65 uzastopnih učešća na Grend slemovima.

Federer do 2016. nijednom nije propustio Grend slem u 21. veku, ali eto te godine morao je da propusti Otvoreno prvenstvo Francuske.

Ni Nadal, ni Federer – već Novak Đoković drži ovaj rekord na Rolan Garosu, čime je još jednom potvrdio klasu.

Srpskog tenisera u osmini finala Rolan Garosa očekuje duel sa talentovanim Italijanom Lorencom Musetijem.


Be the first to comment on "ZA ISTORIJU: Novak oborio REKORD koji je MISAONA imenica za Rodžera i Rafu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*