NOVI SKANDAL U FSS: Smenjeni funkcioneri izabrali Bjekovića za predsednika, Pantelić preti tužbama!

Fudbalski savez Srbije je odavno ogranizacija koja je izgubila svoj kredibilitet, ali je on nastavio da se urušava.

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić razrešio je dužnosti dugogodišnje funkcionere među kojima su: potpredsednik Nenad Bjeković, zatim bivši sudija Dušan Mrakić, potom Branko Stojaković, predsednik FS Zapadne Srbije, Marjan Rnić, nekada prvi čovek OFK Bačke i predsednik komisije za žalbe FSS, koji je kao i direktor Brodarca Dragan Ilić, u Izvršni odbor bio delegiran kao kandidat FS Beograda.

Oni nisu ostali nemi, pa su mu uzvratili snažan udarac.

Pučisti su za vršioca dužnosti predsednika FSS izabrali Nenada Bjekovića, nakon što su smenili Marka Pantelića.


Druga struju koja je protiv Marka Pantelića, čine: Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Saša Bajčetić, Dušan Mrakić i Nenad Bjeković.

Marko Pantelić je na mesto smenjinih članova Izvršnog odbora postavio Jovana Teodosića, brata proslavljenog srpskog reprezentativca Miloša Teodosića, Miloša Đelmaša i fudbalskoj javnosti nepoznate ljude: Darka Jevremovića, Jugoslava Jugovića i Zorana Lekića.


Istovremeno, prema saznanjima Mozzart Sporta, Pantelić će podneti krivičnu prijavu protiv generalnog sekretara Jovana Šurbatovića zbog zloupotebe pečata Fudbalskog saveza Srbije…

Na kraju će o svemu verovatno morati da odluče pravosnažni organi, jer je Pantelić prema Statutu FSS koji su za mandata Slaviše Kokeze izglasali upravo članovi Izvršnog odbora koji sada žele da ga sruše zaista ima pravo da smenjuje po volji. S druge strane, pečat je nekako završio u Šurbatovićevim rukama i ko je sada u pravu u toj pravnoj zavrzlami moraće da odgovori neko stručan.

Podsetimo, sve je počelo kada je Dragomir Lazović kao prvi čovek Javora zatražio da se – iako je sezona već završena – promene pravila takmičenja i da u sledećem takmičarskom ciklusu umesto 16 bude 18 klubova. Javor bi tako preživeo u Superligi.


Be the first to comment on "NOVI SKANDAL U FSS: Smenjeni funkcioneri izabrali Bjekovića za predsednika, Pantelić preti tužbama!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*