OTKVIRENO: Ovo je čovek zbog kojeg su PSŽ i Zvezda bili optuženi za nameštanje!

Meč grupne faze Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde bio je predmet istrage zbog potencijalnog nameštanja.

Nedavno su francuske vlasti objavile da nisu mogle da pronađu dokaze za tako nešto, pa su PSŽ i crveno-beli iz celog slučaja izašli neokaljani.

Sada je poznato i od koga je potekla cela priča o nameštanju, tj ko je svedočenje doušnika doneo u UEFA. U pitanju je Nikolas Rodenski, koji je u Evropskoj kući fudbala bio zaposlen na poslovima zaštite integriteta i borbe protiv nameštanja utakmica. Pre Uefe je radio kao specijalni agent Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD.


“Bio je ubeđen da je njegov izvor pouzdan”, kaže neimenovani izvor L’Ekipa, dok Terzić naravno ima sasvim drugačije viđenje situacije i sumnje Rodenskog karakteriše kao “nepotvrđene” informacije.

“On je odgovoran. Ta osoba je Uefi stvorila probleme i oštetila integritet Lige šampiona u koju sponzori ulažu na desetine miliona evra… Zvezda je više od kluba, kao Barselona, nemoguće je i pomisliti da bismo učinili tako nešto”, besan je Zvezdin direktor.

Rodenski je u međuvremenu napustio Uefu i u Cirihu osnovao sopstvenu agenciju koja klijentima obezbeđuje “strateške savete o integritetu u sportu i borbi protiv korupcije”. Ovog puta nije želeo da priča za L’Ekip, samo ih je uputio na Uefu.

Sama utakmica je postala sumnjiva kada je austrijska kompanija “Asian Monitor” primetila pad kvota na igru “azijski hendikep”. Prosečna kvota na tip da će Zvezda izgubiti sa barem četiri razlike je u raznim azijskim kladionicama dva sata pred početak utakmice pala sa 2,5 na 1,9. Sistem pomenute kompanije je automatski upalio lampicu. Na skali od jedan do pet dovoljno da se rizik klasifikuje kao “četvorka”. I da takva informacija ode ka Uefi.

“Kvote u Aziji se menjaju samo kada se dosta novca uloži na određeni ishod”, kaže direktor kompanije “Asian Monitor” Ralf Košel i dodaje da je za promenu kvota u najjačim takmičenjima potrebno i najviše novca.


Be the first to comment on "OTKVIRENO: Ovo je čovek zbog kojeg su PSŽ i Zvezda bili optuženi za nameštanje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*