PODGORIČANI POTOPILI MORNAR: Budućnosr PROTUTNJALA kroz Bar i otišla u novo finale!

FOTO: KK Mornar

Košarkaši Budućnosti izborili su plasman u finale ABA lige, pošto su u drugom meču polufinalne serije pobedili Mornar u Baru sa 92:81. Podsećanja radi, Podgoričani su na svom terenu slavili sa 97:88.

Prevagu na tasu Budućnosti, doneli su Džastin Kobs sa 21-im, Amadeo Dela Vale sa 17, Vili Rid sa 14 poena uz devet skokova i pet blokada, , Nikola Ivanović sa 10 poena i šest asistencija. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Derek Nidam sa 13, Tejlor Smit sa 12, Nemanja Vranješ sa 11 i Džejkob Pulen sa 10 poena.

Prva deonice je donela atomasku košarku. Mornar je insistirao, a Budućnost prihvatila borbu u tranziciji. Nizali su se sjajni potezi u režiji Uroša Lukovića, Džejkoba Pulena i Dereka Nidama, sa jedne, odnosno Luke Mitrovića, Vilija Rida i Petra Popovića sa druge strane.

Barani su imali prednost od šest poena na samom početku meča – 10:4, ali je u završnici, ekipa iz Podgorice, uspela da kazni nekoliko grešaka i promašaja rivala, pa je na kraju ovog perioda igre vodila sa 27:20. Petar Popović je u prvom kvartalu ubacio devet, a pratila su ga sa druge strane Džejkob Pulen sa šest i Uroš Luković sa četiri poena.

Posle samo tri minuta igre tokom druge deonice, Mornar je u režiji Nemanje Vranješa, Tejlora Smita i Ajzeje Vajtheda napravio preokret – 31:29. Usledio je rat nerava, obe ekipe su ispunile bonus, pa se do poena uglavnom stizalo sa linije penala. Džastin Kobs je u završnici prvog poluvremena pogodio trojku, Keni Gebrijel promašio zicer, pa je na semaforu pisalo 52:50 za Budućnost.

Prevagu na tasu Podgoričana doneli su Džastin Kobs sa 16, Petar Popović sa devet i Vili Rid sa osam poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Vranješ sa devet, Aleksandar Lazić i Marko Jeremić sa po sedam i Džejkob Pulen sa šest poena.

Budućnost je bolje otvorila treću deonice, pa je preko Vilija Rida, Danila Nikolića, Džastina Kobsa i Nikole Ivanovića, stekla višak od sedam poena – 63:56. Nedugo zatim Podgoričani su bili na plus deset – 67:57. Barani su uspeli da svedu deficit na pet poena, imali su nekoliko napada da uspostave potpuni egal, nisu ih iskoristili, a posle dve trojke Amadea Dela Valea, te poena Luke Mitrovića, odnosno trojke Nikole Ivanovića, Budućnost je bila na 79:64 u završnici trećeg kvartala. Nadu Baranima da mogu do preokreta, vratio je trojkom sa zvukom sirene Džejkob Pulen.

Međutim, izabranici Dejana Milojevića su u poslednjoj deonici pojačali stepen agresivnosti u odbrani do maksimuma, imali su mnogo ofanzivnih skokova, strpljivim napadima su trošili vreme i čuvali stečeni kapital.

U drugoj polufinalnoj seriji, Igokea je na svom parketu savladala Crvenu zvezdu sa 81:68, pa je zakazana majstorica u Beogradu, koja je na programu 11. maja. S druge strane, Budućnost će imati vremena da se odmori i osveži pred početak finalne serije, koja kreće 15. maja i koja se igra na tri dobijene utakmice

Be the first to comment on "PODGORIČANI POTOPILI MORNAR: Budućnosr PROTUTNJALA kroz Bar i otišla u novo finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*