CRNO-BELI KRALJEVI NOVOG SADA: Partizan pobedio Proleter, Asanova majstorija ZASENILA sve!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Proletera rezultatom 3:1 (1:0) u pretposlednjem meču 34. kola Linglong Superlige Srbije.

Crno-beli su se primakli na devet bodova Crvenoj zvezdi, ali ona će od 19 časova u slučaju pobede nad Vojvodinom (TV B92) i matematički osigurati četvrtu uzastopnu titulu.

Proleter se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak, a pre ovog susreta je ostao bez trenera Branka Žigića, pa je ekipu vodio njegov dosadašnji pomoćnik Sekula Rašiovan.

Oba tima su na početku utakmice imala po šestoricu „bonus“ igrača, dakle, ukupno ih je bilo 12 što je svakako pohvalno i za jedne i za druge.

Iako je veći motiv bio na strani domaćeg tima, Partizan je bolje počeo, najpre šansom za Svetozara Markovića u 11. minutu, a potom je isti igrač sedam minuta kasnije i postigao pogodak.

Na istom stadionu gde je pre nedelju dana dao svoj prvi gol u ovom mandatu u crno-belom dresu, mladi štoper je na isti način to učinio i ovog puta.

Miloš Jojić je centrirao iz slobodnog udarca, a Marković glavom zatresao mrežu golmana Vasiljevića.

Tri, odnosno, četiri minuta kasnije Partizan je mogao do 2:0. ali najpre Aleksandar Miljković, a onda i Maki Banjak nisu uspeli da pogode cilj.

Proleter je zapretio tek u finišu prvog poluvremena kada je Jovan Ilić iz izgledne pozicije šutirao neprecizno levom nogom.

U nastavku je Proleter pokazao želju, ali ne i znanje i umeće da zapreti Aleksandru Popoviću.

Sa druge strane, Stanojević je odlučio da su „bonus“ igrači dosta imali šansu i napravio je četvorostruku izmenu, te je na teren poslao „tešku artiljeriju“: Takumu Asana, Bibarsa Natha, Lazara Markovića i Filipa Holendera.

I to je odmah dalo rezultat, a posebno Natho i Asano su za nekoliko stepena prenosa ubrzali igru i jednim potezom dolazili u opasne zone.

Asano je mogao do gola već pri prvom kontaktu, a u 69. minutu je izveo sjajan potez volejem iz prve i, da Vasiljević nije odbranio loptu koja je išla tik ispod prečke, bio bi to spektakularan pogodak.

I nije to mogla da preživi odbrana Proletera, pa je u 76. minutu posle „štikle“ Natha za Lazara Markovića, i potom veoma lepog udarca bivšeg igrača Liverpula, Partizan poveo sa 2:0.

Činilo se da je tu sve rešeno, ali samo dva minuta kasnije je Maki Banjak napravio veliku grešku i propisno iznervirao svog trenera, a možda time i potpisao „ispisnicu“ na kraju sezone.

Jer, u naizgled bezazlenoj situaciji je praktično degažirao loptu u vis ispred svog golmana Popovića, a posle te „sveće“ je Mirosavljev napucao Svetozara Markovića koji je tako nesrećno postigao autogol.

I tako se sve pravo niotkuda „zakuvalo“ u Novom Sadu, jer je Proleter u poslednjih 15-ak minuta krenuo još otresitije ka golu Beograđana.

Ipak, Partizan ne samo što nije primio gol, već je u završnici utakmice stigao do 3:1 najviše zahvaljujući maestralnim bravurama Takume Asana.

Japanac je uzeo loptu na svojoj polovini i krenuo nezadrživo ga golu Proletera u stilu Gereta Bejla, naninzao je nekoliko igrača domaćina zatim uposlio Natha, koji je prosledio loptu do Jovića, kome nije bilo teško da pogodi gol Novosađana za konačnih 3:1.

Gosti iz Beograda su tako zasluženo slavili, ali njima nije najbitnija ova pobeda koliko igra i atmosfera koja bi morala da bude na vrhuncu 25. maja kada će biti gosti Crvene zvezde u finalu Kupa.

Be the first to comment on "CRNO-BELI KRALJEVI NOVOG SADA: Partizan pobedio Proleter, Asanova majstorija ZASENILA sve!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*