SRBIJA ZANEMELA: Karacev posle neverovatne borbe šokirao Novaka u Beogradu!

FOTO: Serbia open

Novak Đoković je eliminisan sa Serbia opena!

Đoković je posle tri sata doživeo šokantan poraz od Aslana Karaceva rezultatom 2:1 (7:5, 4:6, 6:4).

Karacev se tako Novaku u rodnom gradu osvetio za poraz u polufinalu Australijan opena.

Đoković je tako posle Mastersa u Monte Karlu doživeo još jedan neočekivan neuspeh i moraće dosta da popravi igru do početka Rolan Garosa.

Na Dorćolu smo imali prilike da gledamo neverovatan i po svemu čudan meč u kojem su teniseri napravili ukupno 44 brejk lopte.

Novak je sjajno otvorio meč i ekspresno je poveo sa 3:0. Činilo se da će to biti još jedna lagana pobeda, ali nažalost dogodilo se potpuno suprotno. Rus je uzvratio istom merom i za tili čas na semaforu je stajalo 3:3.

Gubili su i jedan i drugi svoje servise, Novak je dobio tek 50% poena na prvi servis, a Karacev se zaista istakao u gađanju linija, počistio je šljaku u Beogradu i time dobio prvi set sa 7:5. Time i iznervirao Đokovića koji je dobio opomenu. Prvi set trajao je 70 minuta.

Drugi set je krenuo kao prvi, Novak je odmah napravio brejk i stekao početnu prednost od 2:0. Ali, ponovo Karacev ne odustaje i osvaja tri gema u nizu i pravi totalni preokret. 

Međutm, srpski majstor se nije predavao, pa je posle dosta borbe uspeo da izjednači na 4:4 i tu je meč dobio šansu za novi tok. A ondaje sa tri spektakularna poena Đoković digao sve na noge i poravnao na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu vođena je velika borba, nizale su se neiskorištene brejk lopte na obe strane, ali su igrači osvajali svoje gemove. I tako do sedmog gema u kome je Karacev uspeo da slomi Novakov otpor i napravi brejk.

Do prve meč lopte Karacev je došao na Novakov servis, ali nije uspeo ni da je pretvori u pobedu i Đoković je uspeo da produži meč još malo. Imao je Đoković dve gem lopte u još jednom dugom gemu koji se igrao na razliku, a treću je pretvorio u osvojen gem.

Imao je Novak priliku da vrati brejk, ali Karacev je ipak imao snage da dođe do najveće pobede u karijeri.

Be the first to comment on "SRBIJA ZANEMELA: Karacev posle neverovatne borbe šokirao Novaka u Beogradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*