OVO SE ČEKALO: FSS i UEFA doneli važnu odluku za srpske klubove!

164. večiti derbi-Crvena zvezda-Partizan
FOTO: FK Partizan

Pet srpskih klubova dobilo je licencu za UEFA takmičenja.

U pitanju su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i Voždovac.

„Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 20.04.2021 godine u sastavu Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2021/2022. Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma. Komisija je konstatovala da je pristiglo devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i šest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA – FK Vojvodina, FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički d.o.o, i FK Voždovac koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2021/2022, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata. Licencu za takmičenje u Super ligi za sezonu 2021/2022 dobili su FK Spartak Ždrepčeva Krv, FK Radnički, FK Proleter, FK Mladost, FK Napredak, FK Radnik, FK T.S.C., FK Javor-Matis, FK Metalac, OFK Bačka i FK Radnički 1923.

Takođe je sproveden i postupak licenciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene. Komisija je odlučila da se izda licenca ŽFK Spartak iz Subotice.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za sezonu 2021/2022, kako u takmičenjima u organizaciji UEFA tako i za takmičenje u Super ligi“, stoji u saopštenju.

Be the first to comment on "OVO SE ČEKALO: FSS i UEFA doneli važnu odluku za srpske klubove!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*