SILNI CRVENO-BELI: Zvezda PONIZILA Krku za prvo mesto u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su u gostima Krku 98:57 (24:9, 31:13, 20:19, 23:16) u odloženoj utakmici 18. kola ABA lige.

U dvorani „Leon Štukelj“, gde je Zvezda, ali i drugi favoriti, znala da se „oklizne“, ovog puta nije bilo nijednog trenutka dileme.

Tim Dejana Radonjića nije dozvolio ni promil šanse domaćinu za više nego ubedljiv trijumf kojim je došao na prvo mesto ABA lige, kolo pre kraja.

Već u prvoj deonici su crveno-beli rešili meč kada su stekli 15 poena prednosti, a potom konstantno uvećavali razliku koja je do poluvremena iznosila neverovatnih 33 poena.

Krka se u tim trenucima mučila, dva puta je imala prazan hod po pet minuta, dok je na drugoj strani Zvezda „rešetala“ za tri, ali i dominirala pod košem.

Nastavak je doneo istu sliku, svi igrači Zvezde su se upisali u strelce, a najviše se razigrao Duop Rit, uz mladog Aleksu Uskokovića, dok je Džordan Lojd odmarao posle sjajnog početka (osam poena za 13 minuta).

U ravnomerno raspoređenoj minutaži Simonović je postigao 15 poena (3/3 za tri), uz po pete skokova i asistencija, Rit je ubacio 13, a odličan je bio i Uskoković sa 11 (3/3 za tri).

Kod Krke su dvocifreni, sa po 10 poena, bili Rok Stipčević i Adin Vrabac.

Crvena zvezda regularni deo sezone završava mečom u Zadru narednog utorka, gde bi sa pobedom obezbedila čelnu poziciju pred plej-of.

Be the first to comment on "SILNI CRVENO-BELI: Zvezda PONIZILA Krku za prvo mesto u ABA ligi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*