HAOS U EVROPSKOM FUDBALU: Bogati žele Superligu, UEFA i političari PRETE!

Sve je izvesnije da ćemo imati novo fudbalsko takmičenje po imenu Superliga Evrope!

Večeras oko 23:30 biti zvanično objavljeno da Super liga kreće sa radom, predsednik će biti Florentino Perez, potpredsednici predstavnici Juventusa, Arsenala, Mančester junajteda i Liverpula.

Liga bi se igrala vikendom, praktično su svi protiv osnivanja ovog takmičenja, pa su se uključili i oni sa najviše instance.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je već rekao da će učiniti sve da spreči osnivanje Super lige Evrope, a pridružio mu se i Boris Džonson, premijer Velike Britanije.

“Planovi za Super ligu Evrope su veoma štetni po fudbal i mi podržavamo institucije koje se bore protiv toga. Oni mogu pogoditi u srce domaći šampionat i uznemiriti navijače širom zemlje. Klubovi koji su uključeni u ovo moraju odgovoriti svojim navijačima pre nego što načine naredne korake.

UEFA upozorava sve koji budu pristupili ovoj ideji da će biti suspendovani iz nacionalnih i međunarodnih takmičenja, poziva se i na podršku FIFA, a preti, takođe, igračima tih klubova da neće moći da igraju za svoje reprezentacije.

Od ranije je poznato da se za “otcepljenje” od UEFA najviše zalaže gazda Juventusa i predsednik Evropske klupske asocijacije, Andrea Anjeli, a pored Torineza među prvima koji će javno podržati osnivanje novog takmičenja od italijanskih klubova navodi se Milan.

Uz njih, tu su još Liverpul i Mančester junajted iz Engleske, a Barselona i Real Madrid iz Španije. Zanimljivo je da, bar za sada, nema klubova iz Francuske i Nemačke. Pre svih Pari Sen Žermena i Bajern Minhena, čija odluka će sigurno imati veliku težinu

Početak Superlige Evrope, i dalje nezvanično, planiran je za sezonu 2023/24, a projektovan budžet je pet milijardi evra.

Ovo je sada zvanično i potvrđeno, o tome više pročitajte OVDE.

Be the first to comment on "HAOS U EVROPSKOM FUDBALU: Bogati žele Superligu, UEFA i političari PRETE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*