NAJAVA BOLJIH IGARA: Sjajna Zvezda SRUŠILA Makabi!

FOTO: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde su u pretposlednjem, 33. kolu Evrolige, posle preokreta pobedili ekipu Makabija iz Tel Aviva sa 76:64 (15:21, 18:13, 20:11, 23:19) u takmičarski ne baš bitnom meču, jer su oba takmaca ostala bez šanse za plej-of, ali i te kako značajnom za samopouzdanje pred ključne nastupe u ABA ligi.

Kada šutirate samo sa osam odsto uspešnosti za dva poena u prvoj četvrtini, a Zvezda je stvarno imala takvu „preciznost“ u uvodnoj deonici (1/12), kada se gubi sa 11 razlike, a dobre igre nema na vidiku, onda obično sledi veliki brodolom. Međutim, Zvezda se izdigla iz tih teških trenutaka. I to impresivnom igrom.

Jedno sjajno Dobrićevo zakucavanje u NBA stilu diglo je samopouzdanje crveno-belima, koji nisu toliko bili loši u odbrani, koliko su se mučili u skoku sa Žižićem, Benderom i Dibartolomeom. Taj koš za prilazak na 27:32 nepuna dva minuta nakon što je „ponos Izraela“ vodio sa maksimalnih +11 (21:32) potpuno je razbudio domaćine, koji su se vratili u život pre svega drastično popravljenom efikasnošću (šutirali su 7/8 za dva u drugoj deonici).

Drugo poluvreme je isprva probleme, pa pravu renesansu Radonjićevom timu. On je, prilikom odlaska na veliki predah, rekao da bi „morala da se popravi igra u napadu“, a to su njegovi izabranici i učinili nakon što su gubili sa 35:39. Lendri Noko sa ofanzivnim skokovima, Dejan Davidovac sa šest poena, a Lazić odličnom odbranom, „lansirali“ su seriju 13:0 kojom je sredinom treće deonice domaćin poveo sa 48:39.

Od tog trenutka, predvođeni Davidovcem, a potpunom kontrolom skok-igre, domaćini su držali sve u svojim rukama, i to nisu nameravali da menjaju. A kako se nervoza uvukla u ekipu iz Tel Aviva, povećao se broj soliranja u njenim ofanzivnim akcijama, i to bez nekog naročito mudrog (na momente – nikakvog!) kretanja igrača bez lopte, što je Zvezdin totalno drugačiji stil, sa mnogo dodavanja, i doneo maksimalnih 61:48 trojkom Lojda, nakon što je razigrani Davidovac dogurao do 11, sve u drugom poluvremenu.

U preostalih pet i po minuta, međutim, stvari su počele da se menjaju kada je Makabi „vezao“ šest poena preko Brajanta i Dorsija, pa je usledila igra „spuštenih gardova“, naročito kada su se gosti približili na pet poena zaostatka. Međutim, za preokret Makabija je bilo kasno, poručili su to svojim pogocima Dobrić i Noko, koji su odmakli crveno-bele na 71:61, što je bio prevelik zalogaj za tim iz Izraela.

Košgeterski, Zvezdu su predvodili Lojd sa 21 poenom (trojke 1/7), ali i uz sedam skokova, četiri asistencije i šest izgubljenih lpti, te Dobrić sa 13, Davidoac sa 11 i Noko sa 10 poena, kao i 11 skokova, koliko je imao i Simonović, strelac šest poena. Kod gostiju su se istakli Dorsi sa 14, BRajant sa 12 i Žižić sa 10 poena.

Be the first to comment on "NAJAVA BOLJIH IGARA: Sjajna Zvezda SRUŠILA Makabi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*