IDE NA ROBIJU: Sudio je večiti derbi u kojem je pogurao Zvezdu, a sad je dobio zatvorsku kaznu!

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na 15 meseci zatvora fudbalskog sudiju Srđana Obradovića iz Jagodine povodom optužbi da je zloupotrebom položaja arbitra na utakmici između domaćina Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim.

Istom prvostepenom presudom Posebnog odeljenja za sprečavanje korupcije novosadskog suda, Obradoviću je izrečena mera zabrane obavljanja sudijske funkcije na utakmicama, ali i sve poslove u Fudbalskom savezu Srbije od 10 godina. Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu.

Sud je presudio da je Obradović na fudbalskoj utakmici Spartak – Radnički u Subotici, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika, u direktnom duelu za izlazak u Evropu. Na tom meču pretposlednjeg kola sezone 2017/18. koja je direktno odlučivala o učesniku Lige Evrope, Obradović  je dosudio dva sporna jedanaesterca da domaćina iz Subotice.

Obradović je, ipak, najpoznatiji po tome što je u 153. večitom derbiju prevideo da je lopta pre gola Zvezde otišla u gol-aut. On je bio jedan od arbitara koji su stajali iza gola i pravo je čudo kako sa samo nekih 20 metara nije uspeo da vidi da je lopta napustila granicu terena.

Be the first to comment on "IDE NA ROBIJU: Sudio je večiti derbi u kojem je pogurao Zvezdu, a sad je dobio zatvorsku kaznu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*