VELIKI PREOKRET: Nikola Milojević osvojio novu titulu!

Srpski teniser Nikola Milojević osvojio je Čelendžer u Zadru. On je u finalu savladao Bugarina Dimitra Kuzmanova 2:1 (2:6, 6:2, 7:6).

Milojević je do titule stigao posle velike borbe koja je trajala tri časa i 10 minuta.

Srpski igrač je treći nosilac na turniru u Hrvatskoj, a trenutno je na 148. mestu na ATP listi. Nije počeo Milojević meč svojim najboljim tenisom, Bugarin je dva puta napravio brejk i lako stigao do vođstva.

U drugom setu se probudio srpski teniser i odmah na startu je oduzeo servis rivalu, ali je Kuzmanov uzvratio. Ipak, Milojević je stigao odmah do još jednog brejka i poveo sa 3:1 u drugom setu. Tu nije bilo kraja uzbuđenjima u tom delu igre, Nikola je još jednom „brejknuo“ rivala za 4:1, Kuzmanov je uzvratio, ali je Milojević ponovo oduzeo servis protivniku i završio taj deo igre sa 6:2.

Odlučujući set doneo je novu neizvesnost, obojica tenisera su po dva puta stigli do brejka, a o velikoj borbi govori i podatak da je treći deo igre trajao jedan čas i 38 minuta. Odlučio je taj-brejk, Milojević je tri puta oduzeo servis Kuzmanovu, a Bugarin je samo dva puta ima odgovor za konačnih 7:5.

Nikola je u Zadru stigao do treće čelendžer titule u karijeri.

Turnir u Zadru igra se na šljaci za nagradni fond od 44.820 evra.

Be the first to comment on "VELIKI PREOKRET: Nikola Milojević osvojio novu titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*