CRVENO-BELI DEKLASIRALI PANTERE: Zvezda ubedljiva za 28. pobedu u nizu protiv FMP-a!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 101:71 porazili ekipu FMP-a u meču 23. kola ABA lige.

Izabranici Dejana Radonjića su upisali 18. trijumf u regionalnom takmičenju koja im je bila neophodna kako bi nastavili trku za prvo mesto na tabeli uoči plej-ofa, ali i gostovanje Cedevita Olimpiji u Ljubljani narednog vikenda. Sa druge strane „panteri“ jesu ostvarili dve vezane pobede i govoto izvesno obezbedili mesto u ligi i za narednu sezonu, ali nisu imali pravi odgovrno na sjajno štuersko veče domaćina.

Crvena zvezda je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala zbivanja na parketu te upisala 28. pobedu u međusobnim okršajima i nastavila seriju protiv FMP, koja traje punu deceniju.

Nakon prvih poena na utakmici, koje je za goste postigao Stefan Lazarević, crveno-beli su upalili mašinu i serijom 10:0 stigli do značajne prednosti (12:4). Na krilima Nemanje Nenadića, gosti su uspeli da se približe (24:18), ali su crveno-beli uspeli da održe distancu sve do kraja veoma efikasne prve četvrtine u kojoj su dve ekipe postigle zajedno 62 poena (35:27).

Tokom drugog perioda su sjajno šutirali s distance crveno-beli, dok su gosti sve češće grešili, a prednost tima s Malog Kalemegdana rasla, sve do maksimalnih „plus 20“ (56:36). Tim iz Železnika izgubio je ritam sa sredine prve četvrtine, a nije imao ni previše raspoloženih igrača sem Nenadića.

U nastavku utakmice, kao da je ponestalo energije ekipe Vanje Guše, koja je u trećoj četvrtini postigla samo četiri poena. Crvena zvezda, iako uz dosta lošiji procenat šuta, nego tokom prvog dela meča je to uspela da kazni i obezbedi ogromnih „plus 29“ pred četvrtu deonicu (80:51). U poslednjoj deonici su i jedni i drugi odrađivali posao, jer je sve odavno bilo rešeno.

Ova utakmica za Crvenu zvezdu je uvod u još jednu napornu nedelju u kojoj crveno-bele očekuje „duplo kolo“ u Evroligi i utakmice sa Armanijem u utorak i Makabijem u četvrtak. U narednom kolu ABA lige, tim s Malog Kalemegdana gostuje Cedevita Olimpiji, a FMP dočekuje Mornar za vikend, dok će u utorak odigrati zaostali duel protiv Borca.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI DEKLASIRALI PANTERE: Zvezda ubedljiva za 28. pobedu u nizu protiv FMP-a!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*