KLUB SA MARAKANE OBJAVIO: Zvezda ima ČAK 33 reprezentativca!

Tokom marta su se okupile brojne selekcije različitih uzrasnih kategorija, iz Ljutice Bogdana prezadovoljni na činjenicu da je ogroman broj fudbalera pokazatelj da su crveno-beli rasadnik vrhunskih fudbalera

Iz prvog tima crveno-belih poziv je dobio Milan Gajić koji je prošao sve selekcije u reprezentaciji Srbije. Bio je član zlatne generacije sa Novog Zelanda, a konačno je zaigrao i za A reprezentaciju. Debitantsku utakmicu zabeležio je protiv Irske u pobedi našeg nacionalnog tima sa 3:2 u meču na Marakani. Pored njega poziv za Kanadu dobio je Milan Borjan koji je do sada odigrao 43 utakmice u dresu reprezentacije, a reprezentativci su i Gelor Kanga i El Fardu Ben.

Selekcija Srbije do 21 godine okupila se za prijateljsku utakmicu protiv Turske koju igraju 30. marta u Antaliji, a na spisku selektora našli su se Miloš Gordić i Željko Gavrić. Poziv bi verovatno stigao i za defanzivca Strahinju Erakovića koji je povređen neko vreme. Poziv za reprezentaciju Crne Gore do 21 godine dobio je Nikola Krstović, a njegova selekcija će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gde dočekuju Bosnu i Hercegovinu 29. marta.

Na okupljanju ekipe do 19 godina na spisku srpske reprezentacije našli su se Andrija Katić, Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Uroš Blagojević, Nikola Stanković, Miloš Pantović i Ilija Babić. Pripremnu utakmicu odigrali su 10. marta protiv Rumunija na gostujućem terenu, a rezultat je bio 0:0. Smotru je propustio Andrija Radulović zbog povrede.

Na spisku reprezentacije Srbije do 18 godina, našli su se Marko Ćopić, Stefan Despotovski, Vukašin Krstić, Nikola i Jovan Mituljikić, Mateja Bačanin i Nikola Knežević, dok su se u nacionalnom timu Srbije za godinu dana mlađe fudbalere odazvali: Viktor Radojević, Petar Graonja, Matija Gluščević i Marko Lazetić. Poziv za reprezentaciju do 17 godina dobio je Dragoljub Radoman.

Mlađi kadeti reprezentacije Srbije (U16) ostvarili su sjanan rezultat u pripremnom meču savladavši Rumuniju sa 3:0. Na spisku selektora bili su igrači Stefan Marinković, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović i Mateja Bubanj, a odsutan zbog povrede bio je Jovan Šljivić. Sjajnu partiju pružili su Mateja Bubanj i Mirko Nikolašević koji su postigli po pogodak. U istoj uzrasnoj kategoriji, ali za reprezentaciju Crne Gore, poziv je dobio Luka Lečić.

ZVEZDINI REPREZENTATIVCI:

Seniori – Milan Gajić (Srbija), Milan Borjan (Kanada), Gelor Kanga (Gabon), El Fardu Ben (Komori).

Do 21 godine – Miloš Gordić, Željko Gavrić (Srbija), Nikola Krstović (Crna Gora).

Do 19 godina – Andrija Katić, Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Uroš Blagojević, Nikola Stanković, Miloš Pantović, Ilija Babić (Srbija).

Do 18 godina – Marko Ćopić, Stefan Despotovski, Vukašin Krstić, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Mateja Bačanin, Nikola Knežević (Srbija).

Do 17 godina – Viktor Radojević, Petar Graonja, Matija Gluščević, Marko Lazetić (Srbija), Dragoljub Radoman (Crna Gora).

Do 16 godina – Stefan Marinković, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović, Mateja Bubanj (Srbija), Luka Lečić (Crna Gora).

1 Comment on "KLUB SA MARAKANE OBJAVIO: Zvezda ima ČAK 33 reprezentativca!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*